İngilizler, Jale Tezer’le deneyimlerini paylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

İngilizler, Jale Tezer’le deneyimlerini paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 00:00

Özel Jale Tezer Koleji, TIPD (Teachers Professional Development) Programı kapsamında Türkiye’ye gelen İngiliz Heyetini ağırlıyor. Heyet uluslararası ziyaretleri ile, ülkelerdeki eğitim sistemlerini tanımaya ve karşılıklı olarak deneyim paylaşımları sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunuyor.

Bu kapsamda Ankara’da özel okul statüsünde olan okullardan Jale Tezer Koleji’ni seçen heyet, uluslararası eğitim programlarını bünyesine dahil eden Jale Tezer Koleji’nde kapsamlı bir inceleme yapmak üzere tüm hafta boyunca ağırlandı.

Uluslararası eğitim programlarından IBPYP’ye (International Baccalaurate Organisation Primary Years Programme)’ ye üye olan Jale Tezer Koleji heyete, 3-12 yaş arası öğrencilerine Türk Eğitim Sistemiyle entegre ederek uygulamaya başladığı sistem hakkında bilgi verdi.

ÇİFT ÖĞRETMEN UYGULAMASI Yabancı eğitim programlarının Türk eğitim sistemine entegrasyonunu ilgiyle izliyen heyete, akıllı tematik sınıflar tanıtıldı. İlköğretim sınıflarında çift sınıf öğretmeni görevlendiren kolejin, bu uygulaması özellikle büyük ilgi çekti. Kolejin teknoloji, fen, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar ve Montessori laboratuarlarını mükemmel bulan heyet, okulun yüzme havuzunu, spor salonunu ve tiyatro salonlarının öğrenciler inanılmaz olanaklar sunduğunu kaydetti.

Heyeti ağırlayan Kolej Genel Müdürü Bahar Alanya, "Heyetin ziyareti sırasında karşılıklı olarak büyük faydalar sağladık. Heyetin okulumuza gösterdiği ilgi ve teveccüh de bizleri ayrıca çok mutlu etti" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!