GeriSeyahat Ä°ngiliz gezi dergisinden Türkiye'ye ödül
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ä°ngiliz gezi dergisinden Türkiye'ye ödül

Ä°ngiliz gezi dergisinden Türkiye'ye ödül

İngiltere’nin önde gelen gezi dergilerinden Condé Nast'ın okuyucuları verdikleri oylarla tatil yapmak için gidilecek en iyi ülke olarak Türkiye'yi seçti.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

      Â

Bu yılın başında okuyucularından, seyahatlerinde memnun kaldıkları detayları oylamalarını talep eden ve iş otellerinden, spa otellerine, havayollarından, uzman tür operatörlerine kadar farklı alanlarda görüşlerini alan dergi, okuyuculardan gelen yorumlar ışığında 2010 Gezi Ödülleri’ni dağıttı.

 

Anket sonucunda en favori tatil ülkesi Türkiye seçildi. Okuyuculardan gelen oyların yüzde 94.81’ini alan Türkiye'yi, yemekleri ve restoranlarıyla yüzde 88.93 oy alan İtalya ile yüzde 85.73 oy alan İspanya izledi. Bu alanda Güney Afrika'nın yüzde 84.48 ile iki Akdeniz ülkesini yakından takip ettiği görüldü.

 

Avustralya en iyi iklime sahip ülke ödülüne layık görülürken, Hindistan en sıcak karşılama yapan ülke olarak gösterildi.   Â

 

Kültür zenginliği açısından en büyük puan Mısır’a gitti. Doğa kardeşliği ve temiz yaşam konusundaki ödül ise Yeni Zelanda’nın oldu.

 

EN Ä°YÄ° ÅžEHÄ°RLERDEN BÄ°RÄ°: Ä°STANBUL    Â

2010 Gezi Ödülleri için 26 sayfalık özel bir dosya hazırlayan Condé Nast Traveller dergisi, bu kapsamda en iyi şehirlerden, en başarılı spa otellerine kadar toplam 16 farklı başlıkta ödüller dağıttı.

 

En iyi şehir ödülü, okuyuculardan gelen oyların yüzde 90.3’ünü alan New York’un oldu. Okuyucular en canlı şehir sıfatını da yine New York’a layık gördü. Yemek ve restoranlar konusundaki ödülleri toplayan Akdeniz ülkelerinin şehirleri de yine aynı alanda ödüle layık görüldü.

 

Sırasıyla oyların yüzde 88.47’siyle, yüzde 88.50’sini alan Paris ve Roma, en iyi şehirler listesinde New York’u takip etti.

 

En temiz şehir sıfatına layık görülen Hong Kong, sıralamada dördüncü sırada gelirken, kalacak yerlerin çeşitliliği konusunda Barselona ve İstanbul beşinci sırada yer aldı.

 

İngilizler, en romantik kent olarak ise Venedik’i seçti.

 Â

TÜRK OTELLERİ DE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Derginin, en iyi deniz aşırı oteller sıralamasında, Çırağan Palace Kempinski oyların yüzde 90.36’sını alarak altıncı, Four Seasons Hotel İstanbul, Sultanahmet ise oyların yüzde 83.71’ini alarak, sıralamada 13'üncü sırada yer aldı.

 

En iyi iş otelleri sıralamasında da yine bir Türk oteli, ödüle layık görüldü. Okuyucu oylarının yüzde 86.5’ini alan Ritz-Carlton İstanbul en iyi sekizinci iş oteli olarak seçildi.

 

Okurlar, İtalya’nın şık Portofino otelini en iyi seyahat oteli olarak seçerken, en iyi iş oteli Hong Kong’daki The Peninsula seçildi.

 

*Bu haber Condé Nast Traveller dergisinin internet sitesinde, "Readers’ Travel Awards 2010" başlığıyla yayımlanmıştır.     

 

Hürriyet'i Facebook'ta takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Hürriyet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

       Â

 

False