İnegöl’e yeni kavşaklar geliyor

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’e yeni kavşaklar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 16:03

İnegöl’e yeni kavşaklar geliyor

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – Bursa’nın İnegöl İlçesi'nde devam eden Mesudiye Alt Geçit ile İnegöl-Yenişehir arası duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Şehitler ve Babasultan mahalleleri ile Kaplan Petrol mevkilerine köprülü kavşaklar yapılacağını müjdeledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte Mesudiye Mahallesini İnegöl merkeze bağlayan Mesudiye alt geçidiyle İnegöl-Yenişehir arası duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Şahin, İnegöl’de ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçmek ve kesintisiz geçişin sağlanması amacıyla yeni kavşakların yapılacağını bildirdi. Şahin, yapılacak kavşaklarla İnegöl girişinden çıkışına kadar sinyalizasyonların tamamen kalkacağını ifade etti.

İnegöl-Yenişehir arası yolda, Alanyurt’ta kooperatiflerin bulunduğu alan ile mahallenin eski yerleşim alanlarının bulunduğu yerde 12 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, her türlü aracın rahatlıkla geçebileceği bir baks projeyi hayata geçirmekte olduklarını aktaran Şahin, “OSB kavşağına kadar İnegöl’den gelen 6 kilometrelik yol duble olacak ve sıcak asfaltla kaplanacak, ondan sonraki yol da kış mevsimi bittikten sonra Yenişehir’e kadar 12 metre genişliğinde konforlu bir yol haline gelecek. Bunları yapmamızdaki sebep, hızlı tren Yenişehir’den Ankara ve İstanbul istikametine bağlanacak, havaalanından ulaşımın sağlanması için yolun konforunu da artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Şahin, Şehitler ve Babasultan mahalleleri ile Kaplan Petrol mevkilerine köprülü kavşaklar yapılacağını da müjdeledi. Şahin, “Bursa-Ankara Karayolu üzerinde kazaların çok sık meydana geldiği Babasultan’da köprülü kavşakla ilgili çalışmalara başladık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!