İmam hatip mezunları buluştu

Güncelleme Tarihi:

İmam hatip mezunları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2017 16:16

İmam hatip mezunları buluştu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHDER) tarafından Geleneksel Pilav Günü düzenlendi.

BİHDER tarafından İmam Hatip Lisesi bahçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Pilav Günü'ne Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek ve Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ile dernek üyeleri ve vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan programda konuşan BİHDER Başkanı Cemil Çiçek, derneğin amacının imam hatip okulları ve diğer eğitim ve öğretim kademesindeki öğrencilerle Burdur imam hatip okulları mezunları ve mensupları arasında karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Milletvekili Bayram Özçelik, imam hatip mezunlarının zor dönemlerde devreye girerek ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlamada büyük bir fonksiyon icra ettiğini aktardı.

Milletvekili Reşat Petek, kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu belirterek, BİHDER'in kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Şerif Yılmaz da "Dünyada özellikle İslam ülkelerini kendilerine göre dizayn etmek isteyen bir yapı var. Kuran'dan ve sünnetten yetişen bir nesil oluşmasını istemeyen, kendi istek ve arzuları nispetinde hareket edebilecek, kendi uydurdukları dinle amel edebilecek nesil yetiştirmeye, böyle bir toplum oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Program pilav ikramıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!