İlk kadın vali modern eğitim istedi

Güncelleme Tarihi:

İlk kadın vali modern eğitim istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

Ankara’da 23 Nisan kutlamaları kapsamında Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in makamına oturan Buse Vural, “ilk kadın vali” olduğunu vurgularken, okullarda bir an önce tekli eğitim sistemine geçilmesini istedi.

Haberin Devamı

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makam koltuğunu  ilköğretim öğrencisi Buse Vural’a devretti. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve tören yöneticisi Ömer Özen  başkanlığında öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Ankara Valisi Yüksel’i  makamında ziyaret etti.
Vali Yüksel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 91 yıl önceAtatürk’ün 115 milletvekiliyle birlikte TBMM’yi kurduğunu ve milli iradeyi  Ankara’da meclis çatısı altında topladığını söyledi. Yüksel’in makam koltuğunu devrettiği Mamak Şafaktepe İlköğretim Okulu  öğrencisi Buse Vural da, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.
Bütün valiler erkekti
Ankara’nın çocuk Valisi Vural, bir gazetecinin “Ankara’nın ilk kadın  valisi oldunuz, düşüncelerinizi alabilir miyiz?” yönündeki sorusu üzerine, “Bir  kadın vali olmaktan gurur duyuyorum. Şimdiye kadar bütün valilerimiz erkekti.  Eğitime önem vereceğim” dedi.
Okullarda  bir an önce tekli eğitime geçilmesi gerektiğine dikkati çeken Vural, “Okulların fiziki olarak geliştirilmesi, her çocuğa ait bir bilgisayarın olması  ve bunları rahatça kullanabilmelerini istiyorum. Okullarda sosyal faaliyetlerin  artırılmasını, kültür ve bilgi yarışmalarının da artırılmasını istiyorum.  Başkentimizin daha yeşil olmasını, binalardan çok yeşilliğimizin artırılmasını  istiyorum. Her yere ağaç dikilmesi, çocukların oynayacağı parkların artırılması  gerekiyor” dedi. Vali Yüksel, daha sonra çocuklara Nutuk ile Türkçe sözlük hediye etti.

Haberin Devamı

23 NİSAN HATIRASI

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel ve beraberindekiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus’taki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Ulus’taki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Güler ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Anıtı’nı çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı’nın çekilmesinin ardından sona erdi. Vali Yüksel ve beraberindekiler daha sonra, törene katılan çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı. Yüksel ve beraberindekiler, çocuklar ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Haberin Devamı

Gökçek de devretti

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri çerçevesinde koltuğunu bir günlüğüne devretti.Gökçek’in makamına, ilköğretim öğrencisi Sema Irmalı oturdu.

Pilotlar koltukları çocuklara bıraktı

TÜRK Hava Kurumu (THK), 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir ilke imza atarak, ‘pilot olmak istiyorum’ diyen iki çocuğun hayallerini gerçekleştirdi.
THK’nın Etimesgut’taki ‘Türkkuşu’ tesislerinde gerçekleşen etkinlikte, ‘gelecekte hangi mesleğe yapmak istersin?’ sorusuna, ‘pilotluk’ yanıtı veren 9 yaşındaki Rozilla Burke ile 12 yaşındaki Emre Ban, THK pilotlarıyla birlikte uçak kullandı.
Rozille Burke, uçuş öncesi, “Sabiha Gökçen gibi savaş pilotu olmak istiyorum” derken, geleceğin bir başka pilot adayı olan Emre Ban ise, yangın söndürme uçağı pilotu olacağını söyledi. Her iki ‘genç’ pilot, koltuklarını paylaşacakları deneyimli THK pilotları tarafından uçuş ve telsiz konuşmaları hakkında bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Çocuklar Haklı’yla Kardeş Türküler

KARDEŞ Türküler uzun bir aradan sonra yeni albümleri Çocuk (H)aklı ile bugün dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. Anadolu Gösteri Merkezi’ndeki konser saat 16.00’da başlayacak. Müzik direktörlüğünü Arto Tunçboyacıyan’ın yaptığı albümde Kardeş Türküler’in önceki çalışmalarından farklı olarak beste ağırlıklı şarkılara yer veriliyor.
20 yıla yakın süredir bulunduğumuz coğrafyanın farklı dillerini ve müziklerini sunarak barış ve bir arada yaşama çağrısını sürdüren Kardeş Türküler, yeni albümde de aynı anlayışı devam ettiriyor. Ancak grup bugün “kardeşlik” dünyasının altını çizerken, bu kardeşliğe dair kendi yorumunu sunmayı hedefliyor.
Albümde hem bulunduğumuz toprakların çocuklarına dair şarkıların yorumlanması hem de çocukların önyargısız, naif, öğrenme ile kirlenmemiş bakış açısının sahiplenilmesi nedeniyle grup albüme Çocuk (H)Aklı ismini vermiş. Düşmanlıklardan ırak, sadece varlığı ile ötekini kabul eden, hem masum hem de dirençli olan çocuklar gibi şarkılarına, başka seslere kulak veren Kardeş Türküler, “büyüklerin” düşüncelerine akıl sır erdirmemeye, gerçeği rüyalardaki gibi yorumlamaya, hayalleri kabul etmeye ve onları gerçek kılmaya kararlı. Çocukların dogmalarla şişmemiş, yalın aklına sahip çıkan Kardeş Türküler bu toprakların huzuru için çocuklar haklı diyor.

Haberin Devamı

Tevfik Fikret’te renkli kutlama

ANKARA Özel Tevfik Fikret Okulları öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Birbirinden renkli gösterilere sahne olan kutlamada öğrenciler, 23 Nisan için hazırladıkları dansları sergiledi.
Ulusal Egmenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladıkları şiirleri okuyan minik öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı. Öğrencilerin gerçekleştirdiği oratoryo ise büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!