İlk bekledikleri maaş değil teşekkür

Güncelleme Tarihi:

İlk bekledikleri maaş değil teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 10:37

İlk bekledikleri maaş değil teşekkür

Haberin Devamı

Y kuşağıyla birlikte iş dünyasında çalışan isteklerinin değiştiğinden bahseden MAN Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İskifoğlu, "X kuşağındaki yöneticiler işe zamanında gelinmesi ve çalışanın yüksek performans göstermesi gibi konularda beklenti içindeyken Y kuşağı ise esnek çalışma saatleri ve bitirdiği projeler sonrası yöneticisinden teşekkür bekliyor" dedi.

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen "Zirveye giden yolda zirvedekilerle buluşuyoruz" etkinliğinde öğrenciler, şirketlerin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Bazı şirketlerin üst düzey yöneticileri iş hayatı ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. MAN Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İskifoğlu, kuşak farklılıklarına değinerek, "Şuan yöneticilerin pek çoğu X kuşağından. Çalışanlarımızın pek çoğu ise Y kuşağından. Her iki kuşağın da beklentileri farklı durumda. Bu anlamda iki farklı nesli nasıl bir araya getireceğiz diye bu işe kafa yorduk. X kuşağındaki yönetici beklentileri işe zamanında gelinmesi ve çalışanın yüksek performans göstermesi gibi konular. Tabii Y kuşağı ise esnek çalışma saatleri ve bitirdiği projeler sonrası yöneticisinden teşekkür bekliyor. Ama X kuşağı yöneticisi ise neden teşekkür etmesi gerektiğine anlam veremiyor" dedi.

ASLINDA İKİ KUŞAK DA AYNI ŞEYİ İSTİYOR

X kuşağı yöneticileri ve Y kuşağı çalışanları arasındaki uçuruma bir köprü bulmak için çalışma yaptıklarını anlatan İskifoğlu, gençlerin liderlikle ilgili beklentilerini öğrendiklerini, Y kuşağının da X kuşağını da anlama şansı bulduğunu, her iki kuşağın da aslında şirketin başarılı olarak daha çok kaynak ve iş yaratmasını istediğini ancak bunun için farklı yollar izlediklerini söyledi. İskifoğlu,  evden esnek çalışma isteyen Y kuşağı için kendi şirketlerinde bu uygulamayı başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yöneticisinden herhangi bir izin almadan saat 10.00'a kadar istediği zaman gelebilir ve saat 16.00'dan sonra istediği zaman gidebilir. Yöneticileri ikna etmekte çok zorlandık ama bunu başardık. Çalışanımız haftalık ve aylık çalışma saatini kendisi ayarlıyor ve elindeki işin zamanında bitmesi onun sorumluluğuna kalıyor. Bazen işe erken gelerek saatini doldururken bazen işten geç çıkıp haftalık çalışma saatini tamamlıyor. Aynı zamanda yılda 15 gün home office (evden çalışma) uygulamasını da devreye soktuk. Bunun yanında X kuşağı yöneticileri Y kuşağı çalışanlarını daha iyi anlayarak onlarla daha farklı iletişim kurmaya başladı" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!