İleri yaştaki çiftin tüp bebek ikizleri 11 yaşında

Güncelleme Tarihi:

İleri yaştaki çiftin tüp bebek ikizleri 11 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 11:42

İleri yaştaki çiftin tüp bebek ikizleri 11 yaşında

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2005 yılında, ileri yaştayken tüp bebek (mikroenjeksiyon) yöntemiyle ikiz bebek sahibi olan, Gülfidan- Nami Doğan çifti, Derya ve Buket adlı kızlarının 11'inci doğum gününü kutlamaya hazırlanıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli Nami Doğan, kızlarını kucaklarına ilk aldığı gün eşinin 57 kendisinin ise 65 yaşında olduğunu, şimdi eşinin 68, kendisinin 76 yaşında olduğunu söyledi. İkizlerin her anında yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirten Nami Doğan, kızlarıyla birlikte güzel zaman geçirdiklerini belirtti. İkizlerini kucağına aldığındaki mutluluğu anlatacak söz bulamadığını vurgulayan Nami Doğan şunları anlattı: "Buket 1810 gram, Derya ise 1920 gram ağırlığında dünyaya geldi. Şimdi ikisi de 5'inci sınıf öğrencisi. Onların derslerindeki başarıları babaları olarak beni çok mutlu ediyor. Anneleri ise her anlarında yanında. Çok mutlu bir aileyiz. 22 Aralık'ta 11'inci yaş günlerini kutlayacağız. Kızlarımın büyümesi ve kariyer sahibi olmalarını istiyorum. Emekli olduğum için onlarla yakından ilgilenebiliyorum. Anneleri ile her anımız onlara ait."
TÜRKİYE'DE EN YAŞLI İKİNCİ VAKA
'Dünyanın doğum yapan en yaşlı annesi' unvanını Romanyalı emekli profesör Adriana Iliescu taşıyor. Iliescu 2004 yılında 67 yaşında anne oldu. Türkiye'nin doğum yapan en yaşlı annesi unvanı ise kimya mühendisi Münevver Yavuz'a ait. Yavuz, 2005 yılında 58 yaşındayken tüp bebek yöntemiyle anne oldu. Antalyalı ikiz tüp bebeklerin annesi Gülfidan Doğan ise Türkiye'nin ikinci en yaşlı doğum yapan annesi özelliğini taşıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!