İki mutfak Balıkçıköy’de lezzet için bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

İki mutfak Balıkçıköy’de lezzet için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Filistin Caddesi’nde bulunan Balıkçıköy Fahri Restoran, birbirinden leziz deniz ürünleri mönüsüne, Yunan Mutfağı’nı da ekleyerek konuklarına sunduğu tatları zenginleştirdi.

Yunan Aşçı Maria Gkaragkouni ile çalışmaya başlayan restoranın geniş deniz ürünlerinden oluşan mönüsüne, deniz ürünlerinden oluşan Yunan yemekleri yeni bir renk kattı. Yunan Büyükelçiliği ile kurulan temaslar sonucunda Balıkçıköy Fahri Restaurantı Aşçısı olan Maria Gkaragkouni, “Türk ve Yunan balık ızgara pişirme yöntemleri, mezeleri hemen hemen aynı. Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni şeyler öğreniyorum, insanlar çok cana yakın” dedi.

Mutfakların buluşması

Ümitköy ve Tunalı’dan sonra 3. şubesini Filistin Caddesi’nde açan Balıkçıköy Fahri Restaurant, çok sayıda bürokrat ve yabancı konuk tarafından tercih edilen bir mekan olma özelliği taşıyor. Maria Gkaragkouni’nin gelişiyle, Yunan mutfağına ait gözde mezeler ve yemekler ile Türk yemekleri mönüde buluştu. 30 yıllık aşçı olan Gkaragkouni, aşçılığa ailesinin restoranında başladığını belirterek, “Bu işe 17 yaşında ailemin et restaurantında başladım. Yunanistan’da kendime ait et ve balık restaurantım vardı. Daha sonra 15 yıl Almanya’da Yunan usulü et balık yaptığım bir restaurant açtım. Türkiye’ye ilk defa, Balıkçıköy için geldim” diye konuştu.

Büyük porsiyon meze

Gkaragkouni, Yunan mutfağının çok özel yemekleri olan kalamar dolmadan, midye dolmaya, kremalı somondan birbirinden farklı mezeleri mönüye ekleyerek, misafirlerin beğenisine sunuyor. Deniz ürünlerinden oluşan Türk yemekleri ve mezelerinin Yunan mutfağına benzediğini söyleyen Gkaragkouni, “Buradaki yemekler, mezeler çok güzel. Hepsinin tadına baktım. Türk ve Yunan mutfağı benziyor. Hemen hemen aynı balık pişirme yöntemleri uygulanıyor. Sadece Türkiye’de mezeler küçük tabaklarda sunuluyor. Yunanistan’da mezeler, büyük tabakta gelir. Yunanlar mezeyi çok sever ve yer” dedi.

Mönü zenginleşti

Newyork ve Manhattan’da da restaurantları olan Balıkçıköy Fahri Restaurant’ın sahibi Fahri Çer de, mönülerine Yunan Mutfağı’nın taşındığını söyleyerek, “Maria Garaguni artık bizimle çalışacak. Yunan Büyükelçiliği vasıtasıyla Maria Hanım’la tanıştık. Böylece var olan mönüye destek verecek. Müşterilerimize daha iyi ve geniş bir mönü ve daha iyi bir hizmet sunacağız” dedi.
Restaurantta mevsimine göre tüm balık çeşitleri bulunuyor. Mönüde ön plana dil şiş çıkarken, tuzda balık, kalamar dolma, güveçte midye, mantarlı deniz ürünleri dolması, balık pastırması, pazı yaprağında levrek ve somon sarma ise en çok beğenilen yemeklerden.
Deniz ürünlerinden oluşan bir konsepte sahip olan mekanın sahil kenarlarını anımsattığını söyleyen Çer, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz sevimli bir balık restaurantıyız. Amacım Akdeniz sahillerini anımsatan bir konseptte mekan yaratmaktı. Burası bitkisiyle, çiçekleriyle, sahil kenarlarındaki mekanlara benziyor. Yaz kış arkada sanki deniz varmış gibi bir his yaratıyor.”

Türk Usulü Suşi

RESTORANIN diğer aşçısı Sinan Yazan ise mönülerin ve mezelerin tarifinin kendine olduğunu belirterek, “Balıkçıköy’de ne kadar mönü varsa spesiyal yemekler, mezeler, balığı pişirme tarzı da dahil tamamen kendi buluşumdur. Dil somon spesiyalleri hazırlıyorum bu yemeğe Türk usulü suşi diyebiliriz, soslarıyla beraber ara sıcak olarak servis ediyorum. Tarifinin kendime ait olduğu 40 çeşit meze var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!