Şirket duvarları grafiti ile renkleniyor

Güncelleme Tarihi:

Şirket duvarları grafiti ile renkleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 12:15

Bembeyaz, bomboş ofis duvarları yerlerini rengarenk çizimlere bırakıyor. Ağırlıklı olarak gençlere hitap eden sektörler, çalışanların daha eğlenceli bir ortamda iş yapması için duvarlarına renkli çizimler, grafitiler yaptırmaya başladı.

 

Zeynep MENGİ

Grafiti duvar yazısı anlamına geliyor. Grafitiler sadece sokaklara yapılmıyor. Bir süredir şirketler de duvarlarında bu tip renkli çalışmalar görmek istiyor. Anlaşılan grafitinin genç kitleye hitap etmesi firmaların ve markaların da ilgisini çekmiş.

Hemen hemen hedef kitlesi genç olan özellikle tekstil, GSM, gıda gibi sektörler, reklamlarında, ürünlerinde grafiti kullanıyorlar. 1998’den beri grafiti ile ilgilenen Muhammed Emin Türkmen (27) grafitinin aynı zamanda çok renkli dinamik sert çizgilere sahip enerji dolu bir sanat olmasından dolayı

ajansların, firmaların, ofis ve mağaza dekorasyonlarında grafiti kullanmak istediklerini söylüyor. Grafitinin, bulunduğu yere neşeli bir hava kattığını belirten Türkmen, işyeri veya okul fark etmez bulunduğu yeri daha eğlenceli bir hale getirdiğini, bunun da hem çalışanları hem öğrencileri hem müşterileri olumlu yönde etkilediğini söylüyor.

Şirketler duvarlarında genelde grafiksel çizgilerden oluşan figürler, desenler ve yazılar istiyormuş. Kendileri de genelde şirketlere bunu tavsiye ediyormuş. Çünkü detaylı işler, kapalı alanda göz yorabiliriyor. Bu nedenle ayarı iyi tutturmak gerekiyor. Hatta bu yüzden çoğu zaman yaptıran kişinin sözünü bile dinlemedikleri oluyormuş.

Türkmen, şu ana kadar İstanbul 5. Dünya Su Forumu, Alpella reklam çekimleri, Puma organizasyonları ve ofis dekorasyonları, Antep Sunder, College Organizasyon ve Joygame ofis dekorasyonları, United Clubs spor salonu, Açı Koleji, Avrupa Koleji, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Üsküdar Gençlik Merkezi, Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi, CNR Tekstil Fuarları, Gençlik Festivalleri, klip ve dizi çekimleri gibi birçok yerde çalışmalar yapmış. Yapılan bu çalışmalar detaya ve mekanın büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama bir ofis dekorasyonu iki gün sürüyor.

Fazlası göz yoruyor

Şirketlerin kendileriyle genelde eş dost tavsiyesi ile iletişime geçtiğini ifade eden Türkmen, daha önce grafiti yaptıkları ofislere, misafir ya da müşteri olarak giden kişilerin de çizimleri görüp kendileri ile iletişime geçtiklerini söylüyor. Genelde de grafitiyi yaptıracak olan kurum her şeyi onlara bırakıyormuş. “Alın ofis sizin, istediğiniz gibi dekore edin” dedikleri oluyormuş. Bazen de özel olarak bir yazı, logo veya karakter isteyebiliyorlarmış. Müşterilerle genelde işe başladıktan sonra bazı konularda ters düştüklerini ifade eden Türkmen, çizimin büyüsüne kapılan müşterinin ofisin her yerine grafiti istediğini söylüyor. Fakat göz yoracağı ve dengeyi bozacağı için ölçüyü tutturmaya ve bu nedenle de bu talepleri geri çevirdiklerini de vurguluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!