Sakura’nın kadın girişimcileri iş yaşamına adım atıyor

Güncelleme Tarihi:

Sakura’nın kadın girişimcileri  iş yaşamına adım atıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 18:44

3 yılda 100 kadın girişimciye ulaşmayı hedefleyen Daikin Sakura Programı’nın ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci plaketlerini aldı. İkinci etap mayıs ayında başlayacak.

Haberin Devamı

KOSGEB, KalDer ve Daikin işbirliği ile hayata geçen Daikin Sakura Programı’nın ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci, 22 Nisan Çarşamba günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen törenle plaketlerini aldı. Geçen yıl programa katılan Alev Aktürk, Emine Mira Demir, Melek Demircan, Melike Gülbahçe, Müzeyyen Karagöz, Özlem Erginsoy Uruk, Pelin Atak ve Zehra Erdem eğitimlerini başarı ile tamamlayarak, yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektörüne girdiler.

Genç girişimcilere sertifikalarının verildiği gecede, program hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Sakura Programı’nı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Kurum felsefesinin temeline topluma değer yaratacak çalışmaları koyan 90 yıllık köklü bir kuruluş olarak, Sakura Programı’nı Türkiye’deki genç kadın girişimcileri destekleyen çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Programın birinci etabına katılan 8 başarılı girişimci kadın ile yola çıktık. Bu program ile 3 yılda, 100’ü girişimci ve onların yanında işe başlayacak 100 kadın çalışan ile birlikte toplam 200 kadını iş hayatına kazandıracak olmayı hem sektörümüz hem de ülkemiz adına çok önemli buluyoruz.”

30 bin TL mali destek
KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Öztürk, KalDer ve Daikin ile işbirliği yaptıkları Daikin Sakura Programı’nın bu kapsamda hayata geçirilen önemli bir çalışma olduğunu vurgularken, KOSGEB olarak verdikleri desteği şöyle anlattı: “KalDer ve Daikin tarafından verilen eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30.000 TL’yi bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlandı.” Daikin Sakura Programı’nın 2’nci etabı, mayıs ayında başlayacak.
* Sakura, Japon kültüründe yeniden doğuşun yanı sıra sonsuzluğu simgeleyen kiraz ağacı anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!