Noel Para

Güncelleme Tarihi:

Noel Para
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 10:48

SOKAĞA çıktığınızda süslenmiş, ışıklandırılmış vitrinler, Noel Babalar görmeye başladıysanız yılbaşı hazırlıkları başlamış demektir.

Haberin Devamı

Kasım ayı ortasından itibaren başlayan ve yeni yıla girinceye kadar devam eden bu dönemde insanlar gelecek için yeni hedefler belirlerler, yeni hayaller kurarlar.

Yeni yılın yaklaşması, bazı çalışma alanları için ise fırsat anlamına gelir. Bazı meslekler, yılbaşı yaklaşırken yılın diğer dönemlerine göre daha yoğun çalışır. Süsleme, ışıklandırma, Noel Baba kiralama gibi hizmetler veren organizasyon şirketleri, sadece yılbaşında tüketimi artan gıda ve gıda dışı ürünlerin satıcıları bunların başında gelir.

Adil Organizasyon’un kurucusu Adil Kalkan, yılbaşı geldiğinde çam ağacı kurma-süsleme, ışıklandırma, Noel Baba - Anne kiralama ve havai fişek hizmetleri için kendilerine talep geldiğini belirtiyor. Noel Baba-Anne’ler, AVM gibi alışveriş mekânları, restoranlar ya da yılbaşı partileri için talep ediliyor.

Bunun yanında, okullar öğrencilere ya da şirketler çalışanlarına hediye dağıtmak için Noel Baba-Anne hizmeti alabiliyor.

Ücretler saate göre
Ücretlendirme çalışılan saat aralığı, yer ve tarih detaylarına göre belirleniyor. Sektör ortalamasında saatlik ücret 100-300 TL arasında. Örneğin, bir AVM, Noel Baba-Noel Anne kiralamak isterse 6 saati 250 TL oluyor. Bu paranın 150 TL’si Noel Baba hizmeti veren kişide kalıyor. Eğer bir şahıs Noel Baba’nın kendi evine gelmesini isterse 1 saati 250 TL oluyor. Yine saat başı 150 TL Noel Baba’da kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!