Depremzedelerden oluşan arama kurtarma ekibi

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelerden oluşan arama kurtarma ekibi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 13:08

Koç Topluluğu bünyesinde 8 şirketin (Koç Holding, Tüpraş, Ford Otosan, Tofaş, Aygaz, Otokar, Arçelik, Yapı Kredi) arama kurtarma ekibi bulunuyor. Bu ekiplerdeki gönüllü sayısı 495.

Haberin Devamı

Koç grubunda şirketler bünyelerinde arama kurtarma ekipleri bulunuyor. Fakat ekiplerin daha koordine bir şekilde çalışması için 2013’te Koç Topluluğu Acil Durum Arama Kurtarma Ekibi kuruldu. Çalışanlar da eğitimi Sakarya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) aldı. Ekiplerin Sakarya’ya gidip gelmesi zor olmaya başlayınca oradaki tatbikat alanının aynısını 2013’te Koç Holding’in Altunizade’deki tesislerinin içine yaptılar. Burada bir bina enkazı, çarpışmış arabalar, tüneller, tırmanma kuleleri gibi parkurlar bulunuyor. Koç Holding çalışanları da burada temel eğitim alıyor. Koç Holding Tesis Müdürü, Koç Topluluğu Acil Durum Koordinatörü Hakan Perçin, ekiplerde standart oluşturduklarını, afet durumunda uygulanacakları yazılı hâle getirdiklerini anlatıyor.
Yardıma muhtaçken şimdi kurtaran gruptayız

Ford Otosan acil durum ekip lideri Ahmet Serkan, Van depreminde Azra bebeği bulan, annesi ve babaannesiyle birlikte çıkaran ekipte olmaktan gurur duyduklarını anlatıyor. Koç Holding Arama Kurtarma Ekibi’nde Serkan Kiper ile Otokar Arama Kurtarma Ekibi Lideri Bora Tarımtörü ise 1999 depremini yaşamış.

Yakut (Yapı Kredi Arama Kurtarma) Ekip Lideri Bayram Kuytan’ın katıldığı çalışmalar arasında Van depremi, Samsun’daki sel felaketi, Haydarpaşa yangını ve Zekeriyaköy’deki kayıp çocuk Pamir vakası bulunuyor. Ford Otosan Eskişehir lokasyonundan Bahadır Kaya da 1999 depremini yaşayanlardan. Kaya, “Ben de o anı yaşayan biri olarak kurtaran ekipte olmak istedim. 1999’da yardıma muhtaç gruptayken şimdi kurtaran gruptayız” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!