7 bin mahalle bekçisi aranıyor

Güncelleme Tarihi:

7 bin mahalle bekçisi aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü, 73 ilde görevlendirilecek 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacak. En çok istihdam yaratacak iller ise Konya, Van, Muğla, Tekirdağ ve İstanbul.

Haberin Devamı

7 bin mahalle bekçisi aranıyor
Çarşı ve mahalleler için 7 bin bekçi alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, 73 ilde görevlendirilecek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını açıkladı. 2017’de Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı netleşmiş; Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde mahalle bekçiliği için 7 bin 500 daha yeni kadro açılmasına karar verilmişti. Böylece 14 bin 500 mahalle bekçisi istihdamı yapılacağı da netleşmişti. Alımların bir kısmı da 2017’nin Kasım ayında yapıldı.

SON BAŞVURU 22 HAZİRAN
Şimdi ise Emniyet Genel Müdürlüğü, 7 bin daha, erkek, çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacak. Başvurular ise 22 Haziran tarihinde son bulacak. Adaylarda aranan şartlar ise; Türk vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak ve askerlik görevini bitirmiş olmak. Ayrıca adayların 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından da büyük olmaması gerekiyor. Adayların memuriyete engeli olmaması ve silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması da aranan şartlar arasında.

NASIL BAŞVURULACAK?
Adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak, ön başvuru yapabilecek. Alıma ilişkin sınav takvimi ise Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden ilan edilecek.

Geçen senenin sonunda en fazla bekçi istihdamı sağlayan il İstanbul oldu. İstanbul’daki 39 ilçeye toplam 2 bin çarşı ve mahalle bekçisi alındı.

Adana, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Hatay da en çok bekçi alımı yapılan iller oldu. Şimdi ise en çok bekçi alımı yapılacak ile 250 kişiyle Konya. Konya’yı 200 kişi ile Van, Muğla, Tekirdağ, İstanbul
izliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!