20 yıldır eşit ortaklık

Güncelleme Tarihi:

20 yıldır eşit ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 11:33

1942’de temelleri atılan Eczacıbaşı Topluluğu ile kritik tedaviler ve medikal ürünler geliştirmek üzere inovasyona dayalı araştırmalar yürüten sağlık şirketi Baxter, 1 Temmuz 1994’ten beri yüzde 50-50 ortaklık ile devam ediyor.

Haberin Devamı

İkili ortaklık yapısını bir zenginlik olarak görmek gerektiğine inanan Eczacıbaşı-Baxter Genel Müdürü Elif Çelik, her iki ortağın da en iyi uygulamalarını almak ve bu ortaklığa adapte etmenin en büyük şansları olduğunu düşünüyor: “Ortaklarımızın değerleri birbiri ile son derece örtüşüyor, bazı konularda farklı bakış açılarına sahip olmaları da bizi daha zengin çözümler getirmeye zorluyor. Bir ortağın daha yüksek paya sahip olduğu durumlarda zaman zaman tam da her iki tarafın sesi eşit oranda duyulmuyor olabilir, fakat bizim gibi eşit paylı ortaklıklarda her iki tarafı ikna ederek, ortak bakış açıları oluşturarak ilerliyoruz. Bu biraz ek çaba, zaman ve enerji gerektirebiliyor.”

Birbirimizden öğreniyoruz
Eczacıbaşı Topluluğu’nun özellikle inovasyon ve insan kaynakları konularındaki uygulamalarının Baxter için değerli olduğunu düşünen Çelik, Baxter’ın da dünya genelinde uyguladığı Değer İyileştirme Programı (VIP) ve Çevre Sağlığı İş Güvenliği (EHS) sistemlerinin, Eczacıbaşı Topluluğu için önemli olduğunu söylüyor: “Değer İyileştirme Programı tüm işletmelerimizde yaratılan değerlerin maksimize edilmesine yönelik bir program. 2014 yılı itibariyle Eczacıbaşı Topluluğu da bu programı öncelik olarak belirledi ve kuruluşlarında uygulamaya alındı.”

Her iki kuruluşun insan ve inovasyon öncelikleri ışığında 2010’da tüm çalışanların ortak bir çatı altında gönüllülük esası ile çalışabileceği bir platform yarattıklarını belirten Çelik, Başarıya Açılan Kapı (BAK) markası altında farklı kimlikler kazandıklarını söylüyor: “Sürdürülebilir kalkınma için BAK Yeşil Yeşil, kadınların doğal olarak taşıdıkları liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmaları için BAKınız Kadın Liderler, kuşaklar arası çatışmaların yaşanmadığı bir çalışma ortamı yaratmak için için Y Kuşağını TAK, sağlık alanında kritik ürün ve hizmetler sunan bir kuruluş olarak önce çalışanlarımızın sağlığını düşünerek Kendine İyi BAK ve çalışma ortamımızı daha keyifli hale getirmek için de Keyfine BAK dedik ve markalarımızı oluşturduk. Bu gruplarımızda tüm çalışanlarımız istedikleri şekilde yer alabildiği gibi, gruplarda yer almasa da önerilerini gruplara her zaman iletebiliyor. Eşit ortaklık yapısında çalışanlarımızın Eczacıbaşı Holding ve Baxter’da matris yöneticileri oldu, bu durumun çalışanlarımızın gelişimine olumlu katkıları olduğunu düşünüyorum. Farklı yöneticilerin vizyonları ile çalışanlarımız kariyerlerinde hem lokal hem de uluslararası bakış açılarıyla şirket kararlarımıza zenginlik katıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!