120 bin dolara anahtar teslim pizza

Güncelleme Tarihi:

120 bin dolara anahtar teslim pizza
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:39

Son dönemlerde özellikle genç girişimcilerin ilgi odağı olan pizza restoranları, yerli markalarla büyümesini sürdürüyor. Bugün Türkiye’de 44 şube ile hizmet veren Pizzabulls, yıl sonuna kadar bu sayıyı 70’e çıkaracak. Şirket, 120 bin dolara anahtar teslim restoran yapıyor.

Haberin Devamı

HIZLI bir büyüme yakalayan dışarıda yeme içme sektörü, yerli zincir markalarla büyümesini sürdürüyor. Türkiye çapında 43 şubesi bulunan Pizzabulls, 2017 sonuna kadar şube sayısını 70’e çıkarmayı hedefliyor. Ankara, Bursa, İzmir ve Balıkesir gibi illeri hedefleyen şirket, yatırımını 3 yılda geri döndürüyor. Bir restoranın anahtar teslim maliyetinin 120 bin dolar olduğunu anlatan Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, girişimcilere şu bilgileri verdi:

SEKTÖR NASIL BÜYÜDÜ?
- Türkiye’de pizza sektörüne ilgi her geçen gün artmakta. Pratik bir yiyecek olması, servis hızının çabuk olması ve diğer fast-food ürünlerine göre daha ekonomik olması nedeniyle tercih edilmekte.

- Türkiye’de pizza sektörü 2000’li yılların başından itibaren büyümeye başladı. Uluslararası markalarında Türkiye pazarına girmesi ile Türk halkı pizzayı sevmeye ve tüketmeye başladı.

- Türkiye’de uluslararası markalar dahil kurumsal olarak ciddi yatırım yapan 5 firma mevcut. Pizzabulls 2006 yılından itibaren sektörün içerisinde olup, her geçen gün kendini geliştirerek sektörde ciddi bir konuma geldi. Yüzde 100 Türk sermayesi ile büyüyerek ekonomi ve istihdama katkı sağlıyor. Şu an 700 olan çalışan sayımız hızla artıyor.

NE KADAR YATIRIM YAPMALI?
- Sürekli yenilenen konseptimiz ile yaptığımız restoranlarda anahtar teslimde dekorasyondan, ekipmana kadar her şeyi düşünerek yapıyoruz.

- Yaklaşık 100-120 metrekarelik bir restoranı anahtar teslim olarak 120 bin dolara mal ediyoruz. Bu rakamın içerisine motosiklet dahil değil. Bunun dışında franchise’lardan herhangi bir giriş bedeli alınmıyor.

- Ayrıca her franchise’dan aylık net satıştan yüzde 4 royalty bedeli alınıyor.

- Genel olarak en yüksek gider kalemleri kira, işçilik ve ürün maliyetinden oluşuyor. Bu üç noktaya dikkat edilirse kârlı bir operasyon olacaktır. 

 - Biz şirket olarak kazan-kazan mantığıyla hareket ediyoruz. İşletmecilerimizle birlikte bu markayı büyütmek istiyoruz. Bu anlamda onlara her noktada destek olmaktayız.

- Bir işletmecinin yaptığı yatırım yaklaşık 2.5-3 senede geri dönüş sağlıyor.

Haberin Devamı

Doğru marka için araştırma yapın
BU alana yatırım yapacak girişimcilerde aradıkları özellikler hakkında bilgi veren Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hizmet sektörü emek gerektiren bir sektördür. Bu alana yatırım yapmak isteyen kişiler önce doğru markayı seçmek için iyi bir araştırma yapmalıdır. Ayrıca işlerinin başında durarak her nokta ile aktif ilgilenmeleri gelişimleri açısından çok önemlidir. Alt yapısı sağlam, işletmecilerine her anlamda destek veren firmaları tercih etmelidirler. Biz işletmecilerimize lojistik, ürün, eğitim, pazarlama, yatırım desteği olmak üzere birçok destek vermekteyiz. Restoranıyla ilgilenen ve geliştiren işletmeciler daha başarılı olmakta. Restoranın her noktasında aktif, dinamik bir tutum ve çalışma performansı sergilemesi gerekmekte. Satış, karlılık, hizmet standartları, personel uygulamaları ile ilgili aktif çalışmalı. Gerekli finansal güce, sahip olmalı. Bölge profilini ve genel yapısına hakim olmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!