İbrahim Karaosmanoğlu:

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Karaosmanoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 16:03

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU, TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ (TDBB)’NİN, TATARİSTAN BELEDİYELERİNE YÖNELİK OLARAK PROGRAMI KAPSAMINDA YABANCI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin, Tataristan Belediyelerine yönelik olarak programı kapsamında yabancı misafirlerini ağırladı.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin, Tataristan Belediyelerine yönelik olarak düzenlediği “Yerel Kalkınmada Organize Sanayi Bölgeleri ve Park Bahçe ile Yeşil Alan Yönetimi” konulu Bilgi ve Tecrübe Paylaşım programının bir ayağı da Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bilgi ve tecrübe paylaşımı çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, heyet onuruna bir akşam yemeğe verdi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yemekte yaptığı konuşmada, “Sizlerle tarihi bağlarımız ve kardeşliğimiz var. Fiziki olarak ayrı olsak da gönül dünyamız birbirine bağlıdır. Kentimizde de Kırım ve Tatar bölgesinden göç etmiş birçok vatandaşımız mevcuttur. Can güvenliğinden ve haksızlıktan kaçarak bizim ülkemize geldiler. Buraya göç etmek zorunda kalanlar bir o kadar uyumlu ve üretken aynı zamanda çalışkan insanlardır. Kırım-Tatar vatandaşlarımızın Türkiye başta olmak üzere yurt dışında da yatırımları olan soydaşlarımız mevcuttur. Sizlerin burada olmanızdan dolayı çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Şahsen en önemli hayalim ve isteğim birbirimizi anlayabilecek aynı dili konuşmak. Biz Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak Tataristan’da da olmak üzere dünyada bin 150 üyemiz var. Dünyanın çok değişik bölgelerinde yaşayan soydaşlarımızın olduğu yerel yönetimler bizim üyemiz. Burada eviniz gibi rahat edin” dedi.
Tataristan Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Natalya Tarkayeva yaptığı konuşmada, "Tataristan Cumhuriyeti olarak bizimle buraya gelen Belediye Başkanlarımız adına bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Tataristan ve Türkiye arasındaki Ekonomik ve kardeşlik ilişkileri yanı sıra bu iki halk hem din açısından hem de dil açısından birbirine çok yakın özellikleri var. Gelişim açısından da aynı yönde ilerlemeye çalışıyoruz. Ama sizden daha öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Bugün burada sizin deneyimlerinizden yararlanırken, o bilgileri bize aktardığınız için çok mutluyuz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!