Hrant Dink ve Suruç için adalet istediler

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink ve Suruç için adalet istediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 16:23

Hrant Dink ve Suruç için adalet istediler

Haberin Devamı

Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM- Özgür EREN/İSTANBUL,( DHA) SOSYALİST  Gençlik Dernekleri Federasyonu ve Suruç aileleri, "Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında Agos Gazetesi önünde basın açıklaması yaparak, Hrant Dink ve Suruç için adalet istedi.
Agos Gazetesi önünde saat 15.05' te bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Suruç Aileleri, "Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında Hrant Dink’in öldürüldüğü yerde aynı saatte “Adalet” istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan “Hrant Dink davası 9 yılının ardından ilk kez kamu görevlileri hakim karşısına çıkmaya başladı. Bu hafta birleştirilen Hrant Dink davasında üçüncü celse görülüyor. Dün bir kamu görevlisi ifade verdi. Yarın bir kamu görevlisi daha ifade verecek. Dokuz yıl sonra ipin ucu ancak yakalanmış vaziyette. Fakat bir yere varılabilmiş değil. Dokuz yıl sonra yeni başladık diyebiliriz. Uzun bir adalet maratonu bizi bekliyor. Suruç da böyle olmasın” diye konuştu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Berfin Ayırkan “Suruç katliamı siyasi iktidarın ve IŞİD çetelerinin ortak katliamıdır. Bu yüzden Suruç katliamı karartılmak isteniyor. Sorumlular yargılanmıyor. Dava dosyasına en ufak bir adım dahi atılmıyor. Belgeler saklanıyor. Bizler SGDF olarak bu adaletsizliğe karşı "Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet" diyerek büyük bir adalet mücadelesini başlatmış bulunuyoruz. Bu yüzden bugün burada, Hrant Dink’in katledildiği yerde, Hrant Dink’in katledildiği saatte aynı yerdeyiz. Aradan geçen 9 yıla rağmen Hrant Dink davasında ise adaletsizlik devam ediyor. Katiller korunuyor. Ceza indirimleri gerçekleştiriliyor. Kamu görevlileri hakkında etkin yargılama ve soruşturma yürütülmüyor. Sorumlular isim isim bilindiği halde yargılanmıyor.Suruç katliam dosyasında olduğu gibi Hrant Dink’in de dava dosyasını karartmak için çabalıyorlar. İşte bizler tam da bu yüzden Suruç için Adalet, Hrant için Adalet istiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!