HKÜ heyeti, Kosova'da temaslarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

HKÜ heyeti, Kosovada temaslarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:05

HKÜ heyeti, Kosova'da temaslarda bulundu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- HASAN Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Kosova'da önemli bir proje başlatırken karşılıklı işbirliği çalışmalarına imza attı.

HKÜ, Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı ile ortak olarak başlattığı 'Türk Öğretmenlerin Erken Çocukluk Dönemi Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi' kapsamındaki çalışmaları önemli yankıları beraberinde getirirken, Kosova’da, HKÜ ekibince yapılan ziyaretlerle de karşılıklı işbirlikleri kararlaştırıldı.

HKÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Yaşar Özbay başkanlığındaki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk ve eğitim fakültesi araştırma ekibi, tamamı Türk olan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’ün makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında belediyenin çalışmaları, eğitim faaliyetleri, Türkiye ile işbirlikleri ve eğitim ihtiyaçları görüşüldü. HKÜ ve belediye arasında işbirliğine yönelik önemli değerlendirmeler yapıldı. HKÜ heyeti, bölgede bulunan ilk ve ortaokulları da ziyaret edilerek incelemelerde bulundu. HKÜ heyeti, temasları kapsamında Kosova Kamu Güvenliği Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj’ı da makamında ziyaret etti. İki üniversite arasında eğitim işbirliği protokolü kapsamında yapılacak çalışmalar gözden geçirilirken, yabancı dil eğitimi, öğretmen eğitimi konusunda öğretim elemanı değişimi, üniversite geneli seçmeli bazı derslerin uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmesi, uluslararası psikolojide ve eğitimde ölçme ve değerlendirme kongresinin Prizren Üniversitesi'nde ortaklaşa yapılması gibi konular üzerinde işbirliklerinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!