Heykel açık alana çıktı

Güncelleme Tarihi:

Heykel açık alana çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 00:00

1.Altındağ Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında heykeltraşlar açık alanda çalışmaya başladılar.

ALTINDAĞ Belediye Başkanlığı ile Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen "1. Altındağ Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" kapsamında, Türk ve yabancı heykeltıraşlar, "açık alanda" çalışıyorlar.

HÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mümtaz Demirkalp, belediye ile yapılan ortak çalışma kapsamında, uluslararası çerçevede taş heykel sempozyumu düzenlendiğini söyledi.

Sanatçıların kendi atölyelerinden çıkarak, açık alanda yaptıkları çalışmanın heykelin oluşumu açısından farklı bir boyutu sergilediğini ifade eden Demirkalp, "Böylece projenin tüm oluşum aşamaları gözler önünde sergileniyor" dedi.

27 ülkeden 55 sanatçının çalışmalarının jüri tarafından değerlendirildiği sempozyuma, Türkiye’nin yanı sıra, Uruguay, Romanya, Almanya, Japonya, Yeni Zelanda, Gürcistan, İtalya ve İspanya’dan katılanların projeye katılma hakkı kazandığını bildiren Demirkalp, eserlerin 28 Ağustos 2008 tarihine kadar tamamlanacağını bildirdi.

Sanatçının atölyesini kendisine ait ’gizli bir laboratuvara’ benzettiğini ifade eden Demirkalp, açık alanda yapılan çalışmayla bu durumun ortadan kalktığını söyledi.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refa Emrali de yaptığı eserin koltuk ve insanı bütünleştirmeye yönelik olduğunu belirterek, "Koltukta oturan insan figürü ile ’iktidar’ kavramını anlatmaya çalıştım. Eserler arasında tamamlanınca fark edilecek çok ilginç heykeller yer alıyor" dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise 28 Ağustos’ta sona erecek sempozyumda, 14 heykeltıraşın birbirinden ilginç figürlerden oluşturdukları eserlerinin, park ve bahçelerde sergileneceğini bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile işbirliği yaptıklarını dile getiren Tiryaki, heykeltıraşların, sanatın çağdaş yönlerini halkla buluşturan eserleri oluşturduklarını belirtti.

İlki bu yıl düzenlenen sempozyumu, geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini anlatan Tiryaki, "Genç sanatçılara teşvik niteliği taşımasını diliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!