Hem Öğrendiler Hem Eğlendiler

Güncelleme Tarihi:

Hem Öğrendiler Hem Eğlendiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 10:17

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) tarafından organize edilen atölye çalışmaları kapsamında Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldu.
Eğitimde farkındalık çalışması kapsamında yapılan etkinlikte, alternatif becerilerin ortaya çıkarak çocukların yeteneklerini keşfetmesi hedeflendi. Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıftaki 10 şubenin katıldığı etkinlikte 3 farklı atölye çalışması yapıldı. İlk atölye olan "Robotik Atölyesi"nde çocuklara evimizde kullandığımız ve gündelik hayatta karşılaştığımız aletlerin çalışma mekanizmaları anlatıldı.
"Doğal Yaşam Uygulama Atölyesi"nde ise yedikleri besinlerin nasıl yetiştiğini uygulamalı olarak öğrenmeleri için çocuklara sebze tohumlarının dikimi gösterildi. Çocuklar, sebze tohumlarını toprağa dikip can sularını vererek sadece tüketim değil üretim toplumu bilinci de kazandılar. Neşe ile yapılan uygulamanın ardından 3. atölye olan "Mutfak Atölyesi"ne geçildi. Burada çocuklar getirdikleri sebze ve meyveleri en yaratıcı şekilde kullanarak bir meyve salatası tasarım tabağı hazırladılar. Hem zamanla yarışan hem de sanatsal bir çalışma yapmak için uğraşan çocuklar hocaları ile birlikte farklı tasarımlar ortaya çıkardılar. Süre bittiğinde seçici kurul en yaratıcı meyve salatası sunum tabağını değerlendirdi ve 5-F Şubesi birinci olarak kupayı kazandı. Kelebek şeklinde dizayn ettikleri tabakla birinci olan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Meyvelerden yapılan korsan gemisi ve cami tasarımları da yarışmanın diğer dikkat çekici sunum tabakları oldu.
Yarışmaya katılan tüm 5. sınıflara Keçiören Belediyesi tarafından mangala oyunu hediye edildi. Ankara genelindeki tüm okullarda yapılması planlanan uygulama ile görerek öğrenme çalışmasının devam etmesi amaçlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!