Hem genç hem yerli

Güncelleme Tarihi:

Hem genç hem yerli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 02:37

34 yıl sonra Süper Ligin dışında bir kulvarda yarışan Ankaragücü, çaylak kadrosu ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Başkent temsilcisi, PTT Birinci Ligde yer alan ekipler arasında, yabancısı olmayan 3 takımdan biri.

Profesyonel kadrosunda 23 oyuncusu bulunan sarı-lacivertli ekip 20.8 yaş ortalamasına sahip. En yaşlı isimler, transfer döneminin son gününde yeniden takıma katılan Mehmet Çoğum ile Muhammed Türkmen.
 

PTT Birinci Ligde geride kalan 2 haftayı yenilgi ile kapatan Ankaragücü, 34 yıl aradan sonra ilk kez Süper Lig dışında bir kulvarda yarışırken, çaylak kadrosu ile ayakta kalma savaşı veriyor. Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre profesyonel futbolcu kadrosunda 23 oyuncusu bulunan sarı-lacivertli ekibin yaş ortalaması 20.8. Geride kalan sezon Süper Ligden düşen ekip içinde yer alan oyuncuların da bulunduğu kadronun en genç isimleri, Hasan Ayaroğlu ile Gökhan Akkan. İki oyuncunun da yaşı 17. Cihan, Enes, Sinan ve Oğuzhan ise 18 yaş ile ortalamayı düşüren oyuncular.
Kadronun yaş ortalamasını yükselten iki isim ise takımın tecrübeli oyuncuları Mehmet Çoğum ile Muhammed Türkmen. Muhammed, geride kalan sezonun tamamlanmasına bir ay kala o dönemki Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yaşadığı tartışmanın ardından, Beştepe’den uzaklaştırılmıştı. Yeni yönetim, transferin bitimine saatler kala 26 yaşındaki Muhammed Türkmen ile yeniden anlaşma sağlayıp, takıma döndürdü. Sakatlığı nedeniyle bir süre daha takımdan ayrı kalacak olan Mehmet Çoğum da tıpkı Muhammed gibi transferin son gününde yeniden Beştepe’ye geldi. 29 yaşındaki defans oyuncusu, takımın en yaşlı ismi konumunda.

Haberin Devamı

Tüm oyuncular yerli üretim

Ankaragücü’nün bir başka özelliği ise tüm oyuncularının yerli olması. Sarı-lacivertliler; Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Tavşanlı Linyitspor ile birlikte PTT Birinci Lig’de kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan 3 ekipten biri.
Yılmaz Özlem oyuncularına güveniyor
Takımın Teknik Sorumlusu Yılmaz Özlem, ilk iki haftada sonucun istedikleri gibi olmadığını ama sahadaki mücadeleye herkesin saygı gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ben, genç arkadaşlarıma güveniyorum. Kayseri Erciyes ve Adanaspor gibi bu ligin güçlü ekiplerini, zor durumlara düşürdük. Genç ve deneyimsiz olmamız nedeniyle, puan alabileceğimiz 2 maçı da boş geçtik. Ancak, ilerleyen dönemde mücadelemizin karşılığını puan olarak alacağımıza inanıyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!