Hayvan koruma günü etkinliklerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hayvan koruma günü etkinliklerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 13:16

Hayvan koruma günü etkinliklerle kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -  OSMANİYE'de, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, Belediyeye ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde düzenlen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Barınak içerisinde kurulan resim atölyesinde düzenlenen hayvan sevgisini konulu 'Can Dostum' isimli resim yapma yarışmasına ilk ve ortaokullardan yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Tüm öğrencilere, resim çantası ve malzemeleri ile madalya hediye edildi, dereceye girenler yarım, çeyrek ve gram altın ile ödüllendirildi. Ayrıca etkinliğe katılan minik öğrenciler veteriner önlüğü giyerek stetoskop ile hayvanları muayene edip kalp atışlarını dinlediler. Çukurova Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri ise soğuk havalarda sokak kedilerinin barınmaları için plastik leğenlerden kedi evleri yaptı. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilere şapka dağıtımı ile aşure ikramında bulunuldu. Belediye Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezine vermiş oldukları bilimsel desteklerden dolayı günün anısına Çukurova Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi akademisyenlerine ve bu yıl ilk defa 'hayvan dostu vatandaş ödülü'ne layık görülen 5 kişiye sahipsiz sokak hayvanlarına özverili çalışmalarından dolayı plaket takdimi yapıldı.
Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Haver Burcu Yüceer, yaşanılan dünyanın tüm değerlerine sahip çıkmanın, tüm canlıların yaşam haklarını korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Burcuer, "Can dostlarımız olan hayvanlar da bu sorumluluğumuzun en önemli unsurudur. Biz de yerel yönetimler olarak bu noktada hayvanların haklarının korunması anlamında farkındalık yaratma ve örnek olma sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sorumluluk kapsamında 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde bir araya gelmemizin sebebi geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayabilmek , hayvan haklarının korunması noktasında onları bilinçlendirmek, etrafına ve etrafında yaşayan canlılara duyarlı nesiller yetiştirebilmektir. Hayvanlar insanların en yakın dostlarıdır.  Onları sevmeli, korumalı ve şefkatle yaklaşmalıyız." dedi. Etkinlikler, katılımcıların avuçlarının içine sürdükleri boya ile 'Hayvanlar için bizde varız' diyerek barınak duvarına baskı yapması ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!