Haymana Cazibe Merkezi Olma Yolunda

Güncelleme Tarihi:

Haymana Cazibe Merkezi Olma Yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 10:05

YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERE SAHİP OLMASINA RAĞMEN UZUN YILLAR İHMAL EDİLEN HAYMANA İLÇESİ, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLANMASININ ARDINDAN KALKINMADA İDDİALI ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI.

Yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip olmasına rağmen uzun yıllar ihmal edilen Haymana ilçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından kalkınmada iddialı adımlar atmaya başladı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, yapılan yatırımlar ve Ankara-Haymana yolunun genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
Göreve başladığı günden itibaren Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde çalıştıklarını, Büyükşehir tarafından Haymana’nın girişinden itibaren başlatılan yenileme-düzenleme, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla da ilçenin görünümünün değiştiğini belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Şehir girişinde vatandaşları karşılayan modern saat kulesi, ilçenin havasını değiştirdi. Yolların düzenli olması, refüj ve yan bantların yeşillendirilmesi, o şehrin yaşanabilir bir şehir olduğunu gösterir” şeklinde konuştu.
Turgut, Ankara-Haymana karayolunun genişletilmesi çalışmalarının Karayolları Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürüldüğünü belirterek, kamulaştırma çalışmalarının da tamamlanmasıyla toplam 33 kilometrelik genişletme çalışmasının hız kazanacağını söyledi. Turgut, “Genişletme çalışmaları kısa süre içinde tamamlanarak, Haymana’yı cazibe merkezi haline getirecek” dedi.
Turgut, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin 78 mahallesinde başlanan sıcak asfalt çalışmalarıyla merkez ile mahalleler arası seyahat ve bağlantıların sorunsuz olarak sağlandığını da belirtti.
“BÜYÜKŞEHİR’İN TARIM DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR”
Halkın temel geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu vurgulayan Başkan Turgut, “Türkiye’nin tahıl ambarı olma görevini de önemli oranda yerine getiriyoruz. Tarımda Konya Ovası’ndan sonra Haymana Ovası gelir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından ilçemize tarım destekleri de devam ediyor. Yem tohumları ve fidan dağıtımları, tarımsal üretim seminerleri ile daha bilinçli ve modern üretim sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılığı da teşvik etmek için süt toplama tankları kurulacak” dedi.
“DEV REKREASYON ALANI KURULACAK”
İlçede sosyal yaşam alanlarının genişletilmesi için dev bir rekreasyon alanı oluşturma girişimlerinin bulunduğunu da bildiren Belediye Başkanı Turgut, şu bilgileri verdi:
“Bu amaçla Ankara Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ile sözleşme imzaladık. Konuyu alanda bulunan arazilerin sahiplerini de mağdur etmeden çözmeye çalışıyoruz. Rekreasyon alanımızı yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alan içine yapmayı düşünüyoruz.”
Belediye Başkanı Turgut, Sakarya Meydan Muharebeleri’nin büyük kısmının gerçekleştiği topraklar üzerinde kurulan Haymana’nın 7 bölgesinin Bakanlar Kurulu’nca 29 Aralık 2014 tarihinde alınan kararla “Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı” olarak belirlendiğini hatırlattı. Haymana’nın tarihi turizminin gelişmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne gerekli lojistik desteği vereceklerini belirten Turgut, “Yapmakta olduğumuz dev bir anıtla da tarihimizi unutmamış ve unutturmamış olacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!