Hayat karardı

Güncelleme Tarihi:

Hayat karardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 01:26

Başkent’te önceki gün saatler 10.36’yı gösterdiğinde elektrikler kesildi. Metro, banliyö ve YHT seferleri durdu, esnaf ise çareyi jeneratörlerde aradı. Uzun süren kesinti nedeniyle birçok iş aksarken, televizyon ve internet kullanamadıkları için hiçbir şeyden haberi olmayan kentliler için hayat karardı.

Haberin Devamı

Türkiye, önceki sabah güne, elektrik kesintisi şokuyla başladı. Ankara’da da saatler 10.36’yı gösterdiğinde tüm kentte elektrikler gitti.
Kentte; metro, banliyö ve YHT seferleri yapılamadı, trafik ışıkları, tünel içi aydınlatmalar, dijital levhalar yanmadı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri sorunun iletim sistemindeki arızadan kaynaklandığını ve arızanın giderilmesine çalışıldığını söylerken, kesintinin uzun süreli olması Türkiye’nin birçok ilinde hayatı sekteye uğrattı.
Kesintiden dolayı Başkent’te metro ve banliyö seferleri durdu. Metro istasyonlarına giden vatandaşlar, metronun çalışmadığını görünce otobüs ve dolmuşları kullanmak için yollara çıktı. İstasyonlarda vatandaşlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Sincan ve Çayyolu metroları ile Dikimevi-AŞTİ Ankaray’ın bağlantı noktası olan Kızılay istasyonunda ise vatandaşlar, EGO’nun ücretsiz ring seferlerine yönlendirildi. Hastanelerde ise elektronik sistemler nedeniyle aksamalar yaşandı.

Haberin Devamı

TRAFİK KARIŞTI

Hayat karardı

Kentte trafik sinyalizasyon sistemi de çalışmadı. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde sürücüler ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Trafik polisleri ise Kızılay başta olmak üzere trafik yoğunluğunun çok olduğu kavşaklarda kontrollü olarak geçiş sağladı.

LOKOMOTİF ÇEKTİ

Hayat karardı

Konya-Ankara ve Eskişehir-Ankara arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Trenler de yapılamadı. Başkent’e yaklaştığı sırada kesinti nedeniyle seferi yarım kalan YHT, dizel lokomotif ile Ankara Garı’na getirildi. Tren seferlerinde aksama meydana geldi, Ankara Garı’nda yolcular mağdur oldu.

* Ankara Garı’na 2 kilometre mesafede yolda kalan YHT, gardan gelen lokomotifle çekildı.

Haberin Devamı

* Ankara Adliyesi’nde kesinti nedeni ile duruşmalar yapılamadı.

* Elektrik kesintisi nedeniyle esnaf jeneratör kullandı.

* Sincan Kayaş arasındaki banliyo seferleri yapılamadı.

* Ankara’da ana arterler üzerinde bulunan dijital levhalar yanmadı.

* Çayyolu metrosunda EGO’nun ücretsiz ring seferlerine yönlendirildi.

* Elektrik kesintisi nedeniyle Yenimahalle-Şentepe hattında seferler de durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!