Hava üssünda çocukların F-16 kokpit hatırası

Güncelleme Tarihi:

Hava üssünda çocukların F-16 kokpit hatırası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 16:50

Hava üssünda çocukların F-16 kokpit hatırası

Haberin Devamı

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA(Balıkesir)(DHA)-TÜRK Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 105'nci yılı, Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nda törenlerle kutlandı. Üs Komutanlığı'na gelen davetliler ve çocuklar F-16 savaş uçağı, helikopterler ve çeşitli silahları yakından görüp incelediler. F-16 Savaş uçağının kokpitine çıkan çocuklar bol bol hatıra fotografı çektirdiler. 
Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki kutlama törenleri Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Buradaki kutlamalara Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haytar Kılı ve bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile davetliler ve çocuklar katıldı. Halka açık olan kutlamalarda uçuş pistinde bulunan F- 16 savaş uçağı, helikopter ve çeşitli silahlar tanıtıldı. Çocuklar için uçak maketleri teşhir edildi.
Mehter takımı çaldığı marşlar ve halk oyunları gösterilerinin ardından paramotorlarla havada yapılan ve Türk Bayrağı ile Atatürk Posteri'nin açıldğı gösteriler alkışlarla karşılandı.
KOMUTANDAN DUYGUSAL KONUŞMA
Törende konuşan Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, "Sizleri bizlerin yaşadığı hayatımızdan bir kesite götürmek istiyorum" diyen yaptığı duygusal konuşmasını, "Siz hiç arkadaşınızın al bayraklı tabutu başında nöbete durdunuz mu? Ve düşündünüz mü şahadet ona ne kadar yakıştı diye. Siz hiç arkadaşınızı kendi ellerinizle toprağa koydunuz mu? Onu şehitlikte bırakıp dönerken kırıldı mı kolunuz kanadınız? Siz hiç kilometrelerce ötede 4 arkadaşınızın birden şahadet haberini aldığınızda mesafelerin acıya engel olmadığını fark ettiniz mi? İşte bugün burada sizler Türk Sancağının canını, şanını, canından aziz bilip vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canını feda ederek bu aziz vatanın göklerinden bu milletin gönüllerine giden arkadaşlarımızın şehitlerimizin emanetlerine, yani geride bıraktıklarına bizlerle beraber sahip çıktınız" diyerek tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!