Hatay’ın orman köylerine 58 bin fidan

Güncelleme Tarihi:

Hatay’ın orman köylerine 58 bin fidan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 12:40

Hatay’ın orman köylerine 58 bin fidan

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY’ın Arsuz ilçesi Harlısu Mahallesi'ne 8 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş Hatay’ın 21 orman köyüne 58 bin 772 fidan dikildiğini söyledi.
İlçenin Harlısu Mahallesi'nde düzenlenen törene Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Ak Parti Millet Vekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Nazım Culha, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürü Alparslan Altındaş, Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak , Siyasi Parti temsilcileri, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Hatay'da 21 orman köyünde 193 hektar alanda çalışmalar yapıldığını söyledi. Altındaş, "Hatay’da 30 bin 172 adet zeytin, 2 bin 300 adet ceviz, 2 bin 800 adet badem, 20 bin adet fıstık çamı ve 3 bin 500 adet alıç aşılaması yapıldı. Harlısu Mahallesi'ne ise 25 hektar alana 8 bin adet zeytin fidanı dikildi. Ayrıca Arsuz ilçesi genelinde 11 köye 115 hektar alana gelir getirici tür Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise toplamda 44 bin adet fidan dikimi yapılacak. Proje kapsamında ekilen fidanlarının 3 yıl boyunca orman işletme ekipleri tarafından bakımı yapılacağı, 49 yıllığına ihtiyaç sahipleri faydalanacak.” dedi.
BOŞ KALACAĞINA KÖYLÜYE VERİYORUZ
Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'da dünyadaki bitki türlerinin yüzde 80'inin Amanos dağlarında yetiştiğini belirterek, "Çocukken hep hayalimdi. Buralar bomboş kalacağına köylüye verilmesiyle, zeytin, ceviz, alıç hepsi orman. Gelir getirici ürünler ile buralar ekilse hem ülke ve hem de bölge ekonomisine katkı verilse, bundan kim kaybeder. Bu vatandaşın 200-300 milyon dolarlı ceviz ve 400-500 milyon dolarlık badem ihracatı yapıyoruz. Diğer taraftan da bu boş arazilerimiz var. İş yapmak üretmek isteyen vatandaşımız var. Bu ikisini bir araya getirin. Hem cari açığımıza katkı sağlayacağız, hem paramızın ülkemizde kalmasını sağlayacağız, hem de vatandaşımızın gelir seviyesini yükselteceğiz. O yönden çok önemli bir proje ve hayata geçirdik" dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa SARI ise gerçekleştirilen proje ile vatandaşın gelir getirici desteklemeler, ORKÖY desteklemeleri ya da kesim artıklarından faydalandırılması yönünde orman köylüsüne sağlanan desteklerin çok önemli projeler olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!