Hatay'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Hataydan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 14:31

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediye Lütfü Savaş, Dörtyol hizmet binasında, Otogar İşletmecileri Derneği Başkanı Mustafa Deniz ve yönetimi kurulunu kabul etti.

Başkan Savaş, kabulde yaptığı konuşmada, Hatay için "Ulaşım Master Planı" ile sürdürülen titiz çalışmalar sonrasında uygulamaya konacak çalışmanın meyvelerini en kısa zamanda alacaklarını belirtti.

Ulaşım Master Planı’nın uygulamaya konulmasının ardından toplu taşıma sektörünün canlanacağını ifade eden Savaş, il genelindeki trafiği azaltmak adına toplu taşımayı teşvik edecek uygulamalar yapabileceklerini kaydetti.

Dörtyol’daki otogarın rehabilite edilmesi veya yeni bir otogar inşa edilmesi talebine karşılık Savaş, büyükşehir olarak gerekli desteği vereceklerini bu noktada hemşehrilerinin sabır göstermelerini istedi.

Haberin Devamı

Savaş, öncelikle alt yapı sorununun giderilmesi için büyük çaba harcadıklarını, bunun tamamlanmasının ardından üst yapıda gerekli tüm çalışmaların yapılacağını bildirdi.

- Dörtyol'da sanayi kuruluşları ziyareti -

Dörtyol'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve esnaf temsilcileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı Dörtyol Belediye Hizmet binasında ziyaret etti.

Başkan Savaş, Metalurji Sanayi Genel Müdürü Yury Bodyaev ve beraberindeki heyeti kabulünde, Hatay’da yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Bodyaev de kabulden dolayı Başkan Savaş'a teşekkür ederek, üretimlerini özellikle iç pazara yönelik gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Savaş, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde, istihdam sağlama noktasında faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarını zora sokacak uygulamalardan kaçındıklarını bildirdi.

Talay da Hatay’ı Akdeniz’in incisi yapma yolunda tüm zorluklara karşın yılmadan mesai yapan büyükşehir ekiplerine inandıklarını kaydetti.

- HATSU çalışmaları -

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 2015 yılında uygulamaya konacak olan içme suyu fiyatlar tarifesinin yeni fiyat cetveline göre 0-20 metreküp için 2 TL, 20-35 metreküp için 3 TL, 35 ve üstü metreküp için de 4 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

HATSU'dan yapılan yazılı açıklamada, uzun zamandır sayaçları okunmayan mahallelerde sayaç okuma işlemine başlandığını ve 2015 yılındaki ilk okumanın 2014 fiyatlar tarifesine göre zamsız yapılacağına dikkat çekti.

İki ayda bir faturaların okunacağının belirtildiği açıklamada, yüksek görünen faturaların iki aylık fatura olduğunu hatırlatıldı.

- Zabıtalardan dilenci operasyonu -

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, çevre kirliliğine sebebiyet veren ve dilencilik yaptıkları öne sürülen ailelerin yaşadığı çadırlara yönelik operasyon yaptı.

Zabıta ekipleri ile emniyet güçlerinin koordineli bir şekilde düzenlediği operasyonla, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve çevre illerden gelerek Antakya ilçesine bağlı Haraparası Mahallesi'nde kurdukları çadırlara yaşayan dilencilerin şehir dışına çıkarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı 3 araç ve 4 çadırın kaldırılmasının ardından ekipler, bu yerleri iş makineleriyle temizledi.

Operasyona yönelik bir açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay'a daha huzurlu ve güvenilir bir ortam sağlamak amacıyla bu operasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Şehrin kötü görüntüsüne ve çevre kirliliğine sebebiyet veren etkenlerin önüne geçmek için bu yöndeki çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edeceğini ifade eden Kadıoğlu, halka rahatsızlık veren ve güven ortamını sarsan her şeye karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!