Hatay'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Hataydan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 14:03

Haberin Devamı

HATAY (AA) - İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçenin geleceğini yakından ilgilendiren ulaştırma mastır planıyla ilgili olarak çalıştay yapılacağını açıkladı.

Dingil, yaptığı açıklamada, karayolları alt yapısı, toplu ulaşım sistemi, yeni bağlantı yolları ve benzeri konularla ilgili olacak çalıştayın İskenderun için önemli olduğunu belirtti.

Amanos Tüneli Projesi'nin başlamasıyla İskenderun'un konumunun büyük önem arz edeceğini ifade eden Dingil, ulaştırma sektöründe ilçenin altın çağını yaşayacağını kaydetti.

Tünelin açılmasıyla İskenderun'un büyüyeceğini belirten Dingil, "Bu büyüme karşısında biz de gerekli tedbirlerimizi almalıyız. Gaziantep'de bulunan bir firma Mersin Limanı yerine artık bizim şehrimizi tercih edecek. Çünkü Gaziantep-İskenderun arası 1 saat 15 dakika olacak. Bu gibi durumlar için yeni planlamalar, yollar yapılmalı ve yapacağız. Yakın zamanda günde binlerce tır İskenderun’a girip çıkacak. Bu şehrin geleceği parlak. Hep birlikte bu geleceğimizi inşa edelim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İskenderun Belediyesi Şehir Ulaştırma Mastır Çalıştayı Perşembe günü İskenderun Belediye Meclis Salonunda yapılacağı bildirildi.

- Başkan Dingil mühendislerle toplantı yaptı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentte bulunan inşaat mühendisleri, mimarlar ve sektörde çalışanlarla istişare toplantısında bir araya geldi.

Dingil, Belediye Brifing Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, kenti yeniden inşa ettiklerini ve yapımı kolaylaştıracak projelere her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.

Mühendislerden destek beklediğini dile getiren Dingil, İskenderun sahilinin yeniden revize edileceğini kaydetti.

- Yol yapım çalışmaları

İskenderun Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yol ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Modern Evler Mahallesi ve Şekere Bölgesi'nde çalışan ekipler, özellikle okul bölgelerinde çalışmalarını hızlandırdı.

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hamutoğlu, asfalt-yama çalışmalarına kış mevsimi nedeniyle ara vermediklerini, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen istekler doğrultusunda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!