Hatay’da Çanakkale Zaferi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da Çanakkale Zaferi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 11:33

Hatay’da Çanakkale Zaferi kutlandı

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - ÇANAKKALE Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü Hatay'da düzenlenen törenle kutlandı.
Antakya Şehitliği’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, şehit mezarları teker teker ziyaret edilip çiçekler bırakıldı. Şehitler için dualar edildi.
Törende şehitlik şeref defterini imzalayan Hatay Valisi Erdal Ata, deftere şunları yazdı:
“Aziz Şehitlerimiz, Türk milletinin eşsiz mücadelesinin neticesi olan ve dünya tarihine ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten destansı zaferin yıldönümünde manevi huzurunuzdayız. En güçsüz görüldüğü dönemde dahi vatanı, bayrağı, dini ve istiklali söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabildiğinin ispatı olan Çanakkale, bugün de ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan yapanların unutmaması gereken ibretlik bir derstir. Sizlerin mübarek canınız pahasına bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ne gerektiğinde aynı fedakarlık ve artan bir kararlılıkla sahip çıkacağımızdan şüpheniz olmasın. Milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”
Şehitlikteki törene Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ömer Dolar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü prof. Dr. Hasan Kaya, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ile il protokolü katıldı. Kutlamalar Hatay Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!