Hassa'nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hassanın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:55

Hassa'nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

 

Kasım NARCI/Ramazan ÇELİK/HASSA, (Hatay), (DHA)-HATAY'ın Hassa İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlçe merkezinde düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ardından istiklal Marşı okundu. Kürsüye gelen Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ilçe halkının 95 yıl önce verdiği mücadeleyle ilçeyi düşman işgalinden kurtardığını söyledi. Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ise konuşmasında, "Hassamız, içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen aziz milletimiz ve saygı değer ecdadımızın sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek ilçemizi düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur" dedi.
Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın mini konser verdiği kutlamalar, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürerken, mahalle muhtarlarının oluşturduğu halk oyunları ekibi ve deve güreşi oyunuyla sona erdi.
Kutlamalara Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!