Hap Adam'dan bilinçsiz antibiyotik kullanımı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Hap Adamdan bilinçsiz antibiyotik kullanımı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 12:42

Hap Adam'dan bilinçsiz antibiyotik kullanımı uyarısı

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm sağlık tesislerinde, 14-18 Kasım Akılcı İlaç Haftası kapsamında akılcı ilaç kullanımına karşı 'Hap Adam' ile farkındalık yaratıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan, İzmir Kuzey KHB Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Hap Adam, her gün İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerini dolaşarak Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Sağlığınla oynama gereksiz antibiyotik kullanma' broşürlerini dağıtarak akılcı ilaç kullanımına dikkat çekti. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından antibiyotik kullanımında farkındalığı artırarak toplumu bilinçlendirmek için Buca Forbes Caddesi üzerinde stant açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan afişin de sergilendiği stantta halkın ilgisi oldukça fazlaydı. Hap Adam tarafından bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı, sağlık personeli tarafından açıklayıcı bilgi paylaşımların bulunulduğu etkinlikte PowerPoint slayt gösterileri yapılırken, slogan baskılı balon dağıtımı da yapıldı.
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile çalışmalarımız sadece Akılcı İlaç Haftası'nda değil her zaman devam ediyor. Güncel veriler, Avrupa Birliği çapında dirençli bakteriler tarafından enfekte edilen hasta sayısının arttığını ve antibiyotik direncinin halk sağlığı için birincil tehdit haline geldiğini göstermektedir. Antibiyotik direncinin önüne geçilmemesi durumunda gelecekte bizi bekleyen tehlike ise bundan çok daha büyüktür. Gelecekte bu tehlikeyle karşılaşmak istemiyorsak yediden yetmişe tüm halkımızın bilinçlenmesi ve çevresini bilinçlendirmesi gerekmektedir. Etkinlik boyunca emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!