Halk oyunları ekiplerinden Başkan Çoban'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Halk oyunları ekiplerinden Başkan Çobana ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 11:24

Halk oyunları ekiplerinden Başkan Çoban'a ziyaret

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ULUSLARARASI Zafer Halk Oyunları Festivali için Afyonkarahisar'a gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

15'inci Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali için Afyonkarahisar'a gelen Moldova, Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan ile Zonguldak, Söke ve Bolvadin halk oyunları ekipleri ile Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm ekipleri misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yabancı ekiplere Zafer Haftası ile ilgili kısa bilgi veren Başkan Çoban, 25- 30 Ağustos tarihleri arasında Zafer Haftası kutlandığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Başkan Çoban, "Sizler herhangi bir tereddüt duymadan, hem ülkemizi hem de bizleri ziyaret için geldiniz. Bu fedakarlığınızı asla unutmayacağız" dedi.

Halk oyunları ekiplerinin liderleri de tek tek söz alarak, Afyonkarahisar'da olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Afyonkarahisar'da çok iyi karşılandıklarını ifade eden ekip liderleri davetinden dolayı Başkan Çoban'a teşekkür etti. Aslen Türk olan ve uzun süredir Bulgaristan'da yaşayan Bulgaristan Halk Oyunları ekibinin lideri Ceylan Demirev de Türkiye gelirken hiçbir korku ve endişe duymadıklarını söyledi.

Başkan Çoban, konuşmasının ardından tüm ekiplere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, her birine Afyon Kalesi ve tarihi konakların resmedildiği el sanatları tablosu hediye etti. Halk oyunları ekipleri de Başkan Çoban'a ülkelerine özgü hediyeler takdim ederek, gördükleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!