Halilova: Türkiye, Türk dünyasının sigortası

Güncelleme Tarihi:

Halilova: Türkiye, Türk dünyasının sigortası
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 12:49

Halilova: Türkiye, Türk dünyasının sigortası

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - AZERBAYCAN Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hanım Halilova, Türkiye'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bakın bugün kimin başı ağrıyor, hepimiz buraya kaçıyoruz. Türkiye'ye bir şey olursa Türk dünyası biter. Siz ona göre güçlü olmalısınız" dedi.



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Hocalı Soykırımı’nın 25'inci yıldönümü nedeniyle 'Hocalı soykırımı' konulu bir konferans düzenledi. Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Hanım Halilova’nın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Gelecek nesillerin nereden geldiklerini unutmamaları, yapılan zulümleri bilmeleri adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirten Deveci, "Ümmetin çile çektiği konularda Türkiye olarak biz hep varız. Tabi ki yanımızdaki Azerbaycanlı kardeşlerimizi de unutacak değiliz. Onların derdi bizim derdimizdir ve biliyoruz ki bizim derdimiz de onların derdi oluyor. Rabbim, Hocalı soykırımı gibi, bugün Suriye ve Irak’ta yaşananlar gibi, yakın tarihte başımıza gelen 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi hadiseleri bir daha yaşatmasın" diye konuştu.



ATATÜRK'Ü ANDI



Daha sonra kürsüye Azeri Prof. Dr. Hanım Halilova geldi. Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesinde ön saflarda yer almasıyla tanınan Halilova, konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başlayan Halilova, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu cumhuriyeti kurmasaydı, Türk Milletinin ismini devlete vermeseydi, 70 yıldır Sovyet İmparatorluğu altında yaşayan biz Türkler, Türk olduğumuzu bilemezdik" dedi.



TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASININ LİDERİDİR



Ermeni saldırıları ve Hocalı katliamıyla ilgili salonu dolduranlara bilgiler aktarı tarihi süreci anlatan Halilova, Azerbaycan 2'nci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde, "Hanım, unutma Türkiye gardaşlarını kurtardı, zaman gelecek bizi de kurtaracak" dediğini hatırlatarak şunları söyledi



"Bize başka bir şey lazım değildi. Bugün Kerkük, Musul, bugün Doğu Türkistan, bugün Güney Azerbaycan, Karabağ hepsinin bir gün ümidi var; ‘Türkiye Bizi Kurtaracak’ evet onlar böyle bir ümitle yaşamaktadırlar. Türkiye’nin varlığı, Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesinde bizlere güç vermiştir. Türkiye, jeopolitik ve stratejik olarak Türk ve İslam dünyasının ve özellikle Türk dünyasının tek lider devletidir. Türkiye bizim için o kadar önemlidir ki bakın bugün kimin başı ağrıyor, hepimiz buraya kaçıyoruz. Türkiye’ye bir şey olursa Türk dünyası biter. Siz ona göre güçlü olmalısınız."



Konferansın sonunda Rektör Durmuş Deveci, günün anısına Hanım Halilova’ya Kahramanmaraş el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık ve teşekkür belgesi hediye ederken, Halilova da Deveci’ye yayınlanmış kitaplarından takdim etti. Halilova daha sonra kitaplarını imzaladı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!