"Haklarımızın bilincine vardık"

Güncelleme Tarihi:

Haklarımızın bilincine vardık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 14:54

Çankaya Belediyesi’nin kadın şoförlerinden Emine Bulut, belediyenin verdiği 16 haftalık ‘Kadının İnsan Hakları Eğitimi’ programını tamamlayarak, ‘hak savunucusu’ oldu.

Haberin Devamı

Sertifika alma hakkı kazanan 20 kişiden biri olan kadın şoför Emine Bulut, “Aldığımız eğitimle, sosyal ve ekonomik haklarımızın bilincine vardık. Bence her kadın bu eğitimi almalı” dedi.
Bulut, belediyede şoförlük yapmasıyla ilgili olarak da “Ben mesleğime aşığım, artık aldığım eğitimle daha da bilinçliyim. Elbette, kadınlar da şoförlük yapabilir” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM, 18 YAŞ ÜSTÜ TÜM KADINLARA AÇIK

Kadının insan haklarına ilişkin ulusal ve uluslararası yasaların, anayasal ve medeni hakların aktarıldığı eğitimlerde, cinsellik ve doğurganlık üzerine de ayrıntılı bilgilendirmeler yapılıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin incelendiği eğitimlerle, toplumsal cinsiyete duyarlı çocuk yetiştirme, kadın hareketi ve feminizm konuları da ele alınıyor. Ücretsiz olan eğitimlere katılmak için, semtlerde bulunan Çankaya Evleri’ne ve Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurmak yeterli oluyor. Eğitimler 18 yaş üstü tüm kadın katılımcılara açık.

BAKMADAN GEÇME!