GeriSeyahat Haiwan gibi köprü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haiwan gibi köprü

Haiwan gibi köprü

Çin’de dünyanın en uzun köprüsü açıldı. Aralık ayı sonunda tamamlanan Qingdao Haiwan Köprüsü Qingdao şehri ile Jiaozhou Körfezi deniz bölgesini birbirine bağlıyor.

DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ / FOTO GALERİ

İŞTE EN UZUN KÖPRÜ / WEB TV

4 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanan 42.58 kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğindeki dünyanın en uzun köprüsü 1.5 milyar dolara (yaklaşık 2.5 milyar TL) mal oldu. İki ayrı işçi grubunun inşaa ettiği, tam 5 bin ayağı olan dünyanın en uzun köprüsü, Londra’daki ünlü Tower Bridge’ten 174 kat uzun. Çinlilerin heyecanla beklediği köprünün açılışıyla Qingdao Kenti ile Huangdao Bölgesi arasındaki mesafe 30 kilometre kısaldı, yolculuk süresi 20 dakikaya kadar indi. Çin eseri yeni köprü, ABD’nin Louisiana Eyaleti’ndeki 38.42 metre uzunluğundaki Lake Pontchartrain geçidinin de rekorunu kırmış oldu.

8’lik depreme dayanıklı

Köprünün inÅŸaatında 65 Eyfel Kulesi yapmaya yetecek miktarda toplam 450 bin ton çelik kullanıldı. 2.3 milyon metreküp betonun döküldüğü köprü, 8 büyüklüğündeki depremlere, tayfunlara ve 300 bin tonluk bir geminin çarpmasına direnecek mukavemette inÅŸa edildi. Â
  Â

False