Hacettepe’den ‘yetim’ üretimi

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe’den ‘yetim’ üretimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Bakan Akdağ, ‘yetim’ ilaçların Türkiye’de üretilmesi için düğmeye basıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Yetim’ ilaçların Türkiye’de üretilmesi için düğmeye basıldığını açıklayan Bakan Akdağ, “Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği halinde teknokentte bu ilaçların üretimine başlayacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Bakan Akdağ, son zamanlarda lösemi tedavisinde kullanılan ilacın temininde yaşanan sorunla gündeme gelen “yetim” ilaçların Türkiye’de üretilmesi için düğmeye basıldığını açıkladı.
Lösemi hastalarının tedavisinde kullanılan ilacın temininde yaşanan sorunun anımsatılması üzerine Akdağ, bu sorunun Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle çözüldüğünü belirtti.

İRTİBATA GEÇTİK

Ancak asıl çözümün bu ilaçların Türkiye’de üretilmesinden geçtiğini vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:
“Bazı firmalarla irtibata geçtik. Onların üretimlerini Türkiye’de yapmalarının yollarını açtık. İşlemleri hızlandırıyoruz. Öte yandan Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği halinde teknokentte bu ilaçların üretimine başlayacağız.”

Haberin Devamı

ÜCRET ALMAYACAĞIZ

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de löseminin toplumda çocuklarda en çok görülen kötü huylu hastalık olduğunu belirterek, artık bütün tedavi masraflarının devlet tarafından karşılandığını söyledi. Bazı ilaçların bulunmaması üzerine üniversiteye bağlı teknokentte bunların üretilmesi kararı alındığını belirten Tuncer, “Gerekirse hiçbir ücret almadan bu ilaçları hastalara vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!