Memorial Şişli Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Yıldıran Songür, "Ramazan'da sık görülen mide rahatsızlıkları" hakkında önerilerde bulundu...
Tepsi tepsi baklavalar, börekler ve çocukların ceplerine doldurduğu şekerler... Gözümüze güzel göründüğü kadar vücudumuza da iyi geliyor mu? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Evnur Saray konuyla ilgili bilgilendiriyor.
Ramazan ayının bitişi, bayramın başlaması ile birlikte vücut yeni bir düzene alışacak. Ancak 18 saat süren açlığın ardından bayramda aşırı tatlı tüketilmesi rahatsızlıklara yol açabilir.
Otellerde ve restoranlarda boylu boyunca uzanan masalarda birbirinden değişik lezzetleri bulmak mümkün. Ancak açık büfe uygulaması, dikkat edilmediği takdirde oruç tutanlar için büyük bir tehlike haline gelebiliyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, son günlerde sindirim sistemi rahatsızlıkları şikayetleriyle hastanelere başvuran hasta sayısının arttığını bildirdi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, iftarda ve sonrasında gıda tüketiminin açken düşünüldüğü kadar fazla olmadığını belirterek, "Bu yüzden tüketeceğiniz kadarını almak için aç karnına alışverişe çıkmayın" uyarısında bulundu.