Antep’teki İmam Çağdaş benim için yıllarca çok uzak bir ülkenin ulaşılması çok güç kebapçısıydı. 20 boyunca üçüncü şahıslardan dinlemiş, nihayet kendim de gelebilmiştim. Aklımda kalan, çatalı bastırdığım anda dağılan alinazik, altına jilet gibi çekilmiş patlıcanlı yoğurt ve ardından ılık gelen havuç dilimiydi.
Saba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
Hafta sonu geldi. Bu, günlük yaşamın koşturmacasından uzaklaşıp biraz da olsa soluklanmak ve elbette aile ya da dostlarla birlikte daha uzun süre sofra keyfini paylaşmak demek. Hem hafta sonu kahvaltınıza biraz renk katmak hem de tatil gününüzde keyifle yemek yiyebileceğiniz bir kaç mekan önerisi sunmak istedik.
Bugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.