Kahramanmaraş depremlerinden sonra yapı denetim sektörü mercek altına alındı. Yapılan düzenlemelerle laboratuvar sayısı 2.5 kat arttı, analiz fiyatlarına alt ve üst limitler getirildi. Bir yıl süreyle üç kere yeni işten men cezası verilen yapı denetim şirketinin faaliyetlerine son verme uygulamasının devam ettiğini belirten yetkililer, buna ek olarak bazı yeni yaptırımlar üzerinde çalışıldığını da söyledi.
#Kahramanmaraş- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı" Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla'daki turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandı- TÜRSAB Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Gökbel:- "Başbakanımızın ifadelerinde şöyle bir mesaj var 'esnek' diyor. Yani her an desteğe, sorunu çözmeye açığız. Bence bu yeterli bir mesaj"- "Turizm siyaset üstü bir alan. Hepimiz elimizi taşın altına bilinçlice koymalıyız. Ben bu mesajları aldım"-BODER Genel Sekreteri Kavala:- "Özellikle ecrimisille ilgili olayın daha ciddi boyutlarda ele alınması ve Bakanlar Kurulu kararıyla bu rakamların ödenilebilir bir seviyeye çekilmesinde büyük bir yarar görüyorum"
Ekonomi yönetiminin hazırladığı yasa taslağı kabul edilirse, Türkiye'de çalışma hayatı alt üst olacak. Maliye, Hazine ve Çalışma Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı taslak, kamu ve özel tüm iş yerlerinde asıl işlerde 'taşeron' işçi çalıştırmanın önünü açıyor. İş Kanunu'nun ikinci maddesinde yapılması öngörülen değişiklikle, patronlar asıl işlerini de 'taşeron işçilere' yaptırabilecek. Böylece fabrikada, hastanede, medya sektöründe 'taşeron' işçi, doktor, hemşire, gazeteci çalıştırmak mümkün hale gelebilecek.
Peynirlerdeki tuz oranı yüzde 12,5-40 arasında azaltılacak, ambalajsız peynirler pazar yerlerinde satışa sunulamayacak ve peyniri olgunlaştırma süresinin en az 8 ay olması zorunluluğu getirilecek. Piyasadaki zeytinlerde maksimum tuz limiti yüzde 9 olacak ve zeytinin değişik soslar, baharat veya diğer yenilebilir maddelerle karıştırılması veya marine edilmesi halinde ürün "salata zeytin" olarak ifade edilecek.
Kamuda hasta bakıcı, röntgen teknisyeni, şoför, temizlikçi, güvenlikçi gibi işlerde ‘taşeron’ olarak çalıştırılan işçilerin durumu, devleti sıkıntıya soktu. Hastaneler başta olmak üzere belediyeler, üniversiteler, karayolları gibi kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin sayısı 1 milyon 76 bine ulaştı. Yargıtay peş peşe açılan binlerce davaya ilişkin kararlarında kamuya sert eleştiriler yöneltti. Kamu yönetimlerini ‘muvazaalı (tarafların üçüncü kişi ya da kurumları aldatmak amacıyla gerçek iradelerine uymayan) işlem yapmakla’ suçladı. İşçilerin, işe iadelerine; bu yapılamıyorsa o kamu kurumunda aynı işi yapan işçinin izin, ücret, mesai, kıdem ve ihbar tazminatları esas alınarak tüm mali haklarının verilmesine hükmetti.
Doğan Grubu'na 3.8 milyar TL'lik vergi cezasının verilmesine neden olan raporu yazan gelirler kontrolörünün 1997-2001 yılları arasında Citibank'ın işlemlerini inceleyerek yazdığı rapordaki vergi ve cezaların tamamı mevzuatı hiçe saydığı için silindi.