Gündem 24 Saat- 13.08.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 13.08.2018
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 14:18

...

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA 

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada “Türk lirası zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 250 baz puan indirilmiştir. Değişiklik ile finansal sisteme yaklaşık 10 milyar TL ve 6 milyar ABD doları ile 3 milyar ABD doları tutarında altın cinsinden likidite sağlanmış olacaktır” denildi. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN İNCE’YE SERT SÖZLER 

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir siyasi partinin genel başkanı olacaksanız etik değerlere kesinlikle uyacaksınız. Siyasi parti genel başkanı olacak kişinin ahlaki temeller üzerinde bir felsefe oluşturması gerekir” dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ MESAJ 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dolardaki hareketliliğe ilişkin, “Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir” dedi. 

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIKTAN FLAŞ SORUŞTURMA 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı. Açıklamada, ekonomik saldırıların, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki “güçler” tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. 

RUSYA’DAN DOLAR HAMLESİ 

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!