Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 20:50

Mamak’ta ahşap bina kül oldu

MAMAK’ta bir gecekonduda çıkan yangında, ev kullanılamaz hale geldi. Celal Toraman’a ait gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evin bir kısmının ahşap olması nedeniyle büyüyen yangına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın kontrol altına alınamayınca mahallenin elektriği kesilerek, takviye ekip çağrıldı. Yangının bir "patlama" ile çıktığı sanılıyor.

4 kilo altın çaldılar

KUYUMCU aracından dört kilo altın gasp edildi. Ankara’daki bazı kuyumculara altın dağıtan Bekir ve oğlu Harun Çekiç’in bulunduğu otomobil, Konya Yolu’nda, Kepekli’den şehir merkez istikametine seyrederken, plakası alınamayan bir otomobil tarafından önüne geçilmek suretiyle önce yavaşlatıldı, ardından durduruldu.

BAĞLADILAR

Aynı istikamette seyreden ve plakası alınamayan bir minibüs de aracın arkasına park ederek hareketini engelledi. Bekir ile Harun Çekiç’in ifadesine göre 4 kişi oldukları belirtilen soyguncular, baba ve oğulu boş bir araziye götürdükten sonra el, ayak ve ağızlarını bantladı. Soyguncular, araç içerisindeki 4 kilo altını alarak kaçtı. Bantlardan kurtulmayı başaran baba ve oğul, durumu polise bildirdi.

Kadına karşı şiddet engellenecek

İÇİŞLERİ Bakanlığı ile Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle polis, "Kadına Karşı Şiddete Son" kampanyasına destek verecek. Protokol kapsamında 921 polis merkezi ile 276 karakolda çalışan 40 bin emniyet mensubuna, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, "farkındalık ve duyarlılığı artırmak" amacıyla hizmet içi eğitim verilecek.

Öğrencilerin "kız" kavgası: 2 yaralı

BATIKENT Batıkent Mobil Lisesi önünde meydana gelen olayda, lise öğrencisi olduğu öğrenilen Y.S. ve Ö.S. arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine her iki öğrenci, diğer öğrencilerin gözleri önünde birbirlerini bıçakla yaraladı. Öğrenciler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Herkesin oynatacak bir küçük taşı var

GEÇTİĞİMİZ hafta bizim de oynatacak küçük bir taşımız vardır deyip, kadın sürücülere değinmiştik. Bütün bir hafta boyu süren tartışmalardan taşların oynama vaktinin çoktan geldiğini anladık. Haberlerimize gelen tepkilerden oynatılan küçük bir taşın nasıl çığ gibi etkileri olduğunu gördük.

KADINLARA ÖZEL HAT

Kadın sürücülerin trafikte karşılaştıkları sorunlarını aktarabilecekleri Alo Başkent Kadın Sürücü Hattı olsun dedik. Bu konuda Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürü Selçuk Kızılay’la görüştük. İleride telekomla görüşmelerin yapılabileceğini ve kadın sürücülere özel bir hat olabileceğini söyledi. Şu an için kadın sürücülerin de trafikte karşılaştıkları her türlü sorun için 155’i arayabileceğini, 155’te 20 kişinin çalıştığını belirtti. Biz de kadın sürücülerin özel bir hattı olana kadar, 155’te çalışan 20 kişinin de trafikte kadına yönelik ayrımcılık konusunda hassasiyet geliştirmelerinin gerektiğini belirttik, bu konudaki deneyimlerimizi aktarmaya hazır olduğumuzu ifade ettik.

Erken evlilikler projesi açıklanıyor

UÇAN Süpürge, bu yıl başlattığı ’Erken Evlilikler’ projesi kapsamındaki çalışmalarını iki pilot ilde, Kırıkkale ve Yozgat’ta tamamladı. Projenin amacı; kız çocukların ruhsal ve bedensel gelişimleri üzerinde olumsuz etki yaratan, eğitimlerinin kesintiye uğramasına, ileriki yaşlarda da buna bağlı olarak istihdam olanaklarına yeteri kadar erişememelerine neden olan, aile içi şiddet ve diğer olumsuzluklara maruz kalmalarına da sebep olabilen erken yaşta evliliklere dikkat çekmek.

Erken evlilikler konusunda kamuoyunda duyarlık yaratmak, ailelerin küçük yaşta evliliklerin sakıncıları konusunda bilgilenmeleri ve bilinçlenmelerine yardımcı olmak için Erken Evlilikler projesini hayata geçiren Uçan Süpürge, kamu kurumları başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çözüme yönelik çalışmaların ülke geneline yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak istiyor. ’Erken Evlilikler Projesi Değerlendirme Toplantısı Cuma günü saat 11.00-14.00 arasında Otel Aldino’da yapılacak.

Kadın sürücü erkeklerin üçte biri

EMNİYETGenelMüdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Ankara’da 303 bin 234 kadın sürücü bulunurken, bir milyon 9 bin 686 erkek ehliyet sahibi.

EMO’dan Enerjine  Sahip Çık Kampanyası

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, İTÜ Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, elektrik dağıtımında özelleştirme sürecini eleştirirken, bu kapsamda kampanya başlatarak, "enerjine sahip çık, geleceğini karartma" çağrısında bulunduklarını bildirdi. Türkiye’nin elektrik alanında özelleştirme uygulamaları nedeniyle karanlıkta kalma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını iddia eden Ulusaler, enerjide dışa bağımlılık ile arz güvenliğinin de yakın zamanda sıkıntı yaratacağını ileri sürdü.Kamunun bir an evvel yatırım yapabilmesinin yolunun açılması gerektiğini vurgulayan Ulusaler, arz güvenliğinin de özel sektöre bırakılmayacak kadar önemli bir konu olduğunu ifade etti. Bu yılın ilk yarısı itibariyle elektrik üretiminde kamu santrallerinin toplam kurulu gücü üretimdeki paylarının yüzde 47,4’e gerilediğine, üretimin yarıdan fazlasınını özel sektör tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Ulusaler, özel sektör tarafından pahalı elektrik üretiminin yansımasının bugün TETAŞ’ın fiyatlarını önce yüzde 23, ardından 2007 yılından itibaren yüzde 8 düzeyinde artırması olarak görüldüğünü kaydetti.

Sincan’da Alo Kurban Danışma Hattı

BAYRAMDA vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için, çeşitli önlemler alan Sincan Belediyesi, bayram öncesinde son hazırlıklarını da tamamladı. Büyük bir trafik yoğunluğunun yaşanacağı kurban pazarlarının güzergahında gerekli çalışmalar tamamlanırken, her kurban kesim yerinde, Sincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli ve Ankara Veteriner Hekimler Odası’ndan gelecek olan toplam 12 veteriner hekim bulunacak. Öte yandan, kesim sonrasında vatandaşlar kurban etiyle ilgili şüpheye düşmeleri halinde, 271 17 61 nolu "Alo Kurban Danışma" hattına başvurabilecek ve veteriner hekimlere danışabilecek. Kurban bayramında vatandaşların hiçbir sıkıntı yaşamaması için çalışmaların tamamlandığını belirten Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın "Kurban satış yerlerinde özellikle bayram sabahı yaşanması muhtmel trafik karmaşasını önlemek için, gerekli çalışmalar yapıldı" dedi.

AB Fonu’ndan belediyelere hibe kredi

AB tarafından belediyelere ve sivil toplum örgütlerine yönelik hibe destek programları devam ediyor. AB hibelerinden yararlanmak üzere proje ekibi oluşturan ve bu alanda ciddi çalışmalar yapan belediyeler, hazırladıkları projeleri kabul ettirerek uygulamaya koyuyor. Bu amaçla Takı Tasarım Kursu için Polatlı Belediyesi’ne 120 Euro hibe kredi serbest bırakıldı. Ankara’nın onayından sonra para belediyeye ait takı tasarım kursunun geliştirilmesi için kullanılacak. Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kale, gerekli işlemleri İstanbul Üniversitesi’nin takip ettiğini söyledi. Polatlı Belediyesi bünyesinde açılan Takı Tasarım Kursu için AB fonlarından destek alınması için yapılan müracat olumlu sonuçlandı.

Buna göre Avrupa Birliği, Polatlı Belediyesi’ne 120 bin eoruluk hibe krediyi serbest bıraktı" dedi.

Tunalı Hilmi açık hava camii

TUNALI Hilmi Caddesi’nde mescide sığmayan cemaat, çareyi kaldırımda namaz kılmakta buldu. Geçtiğimiz cuma günü Ankara Hürriyet objektiflerine yansıyan bu kare, Tunalı Hilmi Caddesi’nin "Tunalı açık hava camii"ne döndüğünü gösteriyor. Esat Dörtyol Kavşağı’na yakın Kuğulu Pasajı önünde yoldan geçmekte zorlanan vatandaşlar tepki gösterirken, cemaat ise pasaj içindeki mescidin yeterli olmadığını zorunlu olarak kaldırıma çıktıklarını söyledi.

Çankaya Belediyesi bayrama hazır

ÇANKAYA Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yapılan hazırlıkları tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Mühye Köyü’nde toplam 70 dönüm arazi üzerine kurulan kurban satış ve kesim yeri, bin metrekarelik otoparkı, 200 çadırı aşan alanıyla Ankaralıların hiçbir zorluk yaşamadan kurbanlıklarını kesip, parçalayacakları geniş bir mekan sağlıyor. Mühye Köyü’nde kurulan kurban satış ve kesim yerinden ayrı olarak Çankayalılar, Emek, Ayrancı Pazarlarında bulunan küçükbaş kurban kesim mekanlarından da yararlanabilecekler. Belirlenen alanlar dışında kurban kesimi kesinlikle yasaklanırken, bu kurala uymayanların da cezalandırılacakları belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!