Güzelses'ten Kışanak'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Güzelsesten Kışanaka ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 17:47

- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak: - "Aram Tigran ve Celal Güzelses'i bir araya getirebilecek bir müzik müzesi kurmak istiyoruz"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Aram Tigran ve Celal Güzelses'i bir araya getirebilecek bir müzik müzesi kurmak istiyoruz" dedi.

Kışanak, Celal Güzelses için yapılacak anmaya katılmak üzere kentte gelen oğlu Erdem Güzelses ve torunu Celal Güzelses'i makamında kabul etti.

Diyarbakır'ın kültür ve sanat kenti olduğunu ifade eden Kışanak, "Bu kimliğinin korunması ve yeniden üretilerek gelecek kuşaklara aktarılması gerekir. Yeni gelişen Diyarbakır ile eski Diyarbakır arasında köprü olabilirsiniz. Diyarbakır sohbetleri yapabilir, gençlerle bir araya gelebilirsiniz" dedi.

Kente mal olmuş tüm müzisyenlerin eserlerini sergilemek istediklerini belirten Kışanak, şöyle konuştu:

"Müzisyenlerimizi, bu kentin önemli bir parçası olarak yaşatmak lazım. Celal Güzelses de Diyarbakır kimliğinin bir parçası ve bize bıraktığı miras çok büyüktür. Bizim de onu geleceklere kuşaklara taşımamız gerekir. Umarım Aram Tigran’ı ve Celal Güzelses’i bir müzik müzesinde buluştururuz."

Haberin Devamı

Kışanak, Erdem Güzelses ve Celal Güzelses'e Aram Tigran'ı ve eserlerini anlatan biyografi kitabı hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!