Gürpınar'ın tarihi dokusu masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gürpınarın tarihi dokusu masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 12:08

Haberin Devamı

VAN (AA) - Gürpınar Belediyesi, ilçenin tarihi dokusunun koruma altına alınması, tanıtılması ve turizmin geliştirilmesi amacıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Kentin tarihi değerlerinin önemli bir bölümünü bünyesinde barındıran Gürpınar ilçesinde, tarihi dokunun korunarak turizmde hak ettiği yere getirilmesi için yürütülecek çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız, ilçe sınırları içinde bulunan tarihi eserlerin kaderine terk edilemeyeceğini söyledi.

İlçedeki tarihi dokunun büyük bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Biz de bu zenginliğe sahip çıkmaya kararlıyız. Bunun için arayışlarımız sürüyor. Sizlerin çok değerli çalışmaları olduğunu duyduk. Bunun için sizlerle bir araya gelmeye, ortaklaşa yapabileceklerimizi konuşmaya geldik" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan YYÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu, araçların Çavuştepe Kalesi'ne çıkmasına tepki göstererek, "Kale surlarının üzerine asfalt dökülmüş. Böyle bir şey olabilir mi? Biz surların üzerinden araçlarımızı geçiriyoruz. Buna bir an önce son verilmeli" dedi.

Toplantıya, Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız, YYÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Top ve Yrd. Doç. Yalçın Karaca, Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda ilk etapta Hoşap ve Çavuştepe kalelerinde çevre düzenlenmesi ve karşılama merkezleri yapımı için projelerin hazırlanmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!