Güngören Belediyesi Evde Bakım Hizmeti Dört Yaşında

Güncelleme Tarihi:

Güngören Belediyesi Evde Bakım Hizmeti Dört Yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 15:54

Güngören Belediyesi tarafından yardıma muhtaç insanlar için uygulanan Evde Bakım Hizmeti projesi kapsamında 4 yıldır yüzlerce hastaya hizmet veriliyor.
Sosyal belediyecilik kapsamında bugüne kadar pek çok örnek projeye imza atan Güngören Belediyesi, 4 yıl önce uygulamaya geçirdiği ücretsiz evde bakım hizmetiyle muhtaç, yaşlı, hasta, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Evde bakım hizmeti kapsamında, kendi müracaatlarına göre ya da komşularının bildirmesi üzerine tespit edilen bakıma muhtaç, yaşlı, engelli, kimsesiz ve hastalara belediye yardım eli uzatıyor.
350 AİLE EVDE BAKIM HİZMETİNDEN FAYDALANIYOR
Hastalık, yaşlılık gibi çeşitli nedenlerden dolayı saç, sakal gibi kişisel bakımlarını ve ev temizliğini yapmakta zorlanan ilçe sakinlerinin, rutin olarak genel ev temizliği ve evlerinde kuaförlük ve kişisel bakım hizmetleri belediye tarafından yerinde hizmet olarak sunuluyor. Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ayda 350 aile ücretsiz evde bakım hizmetlerinden faydalanıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ilçe sakinleri (212) 449 55 49 numaralı telefondan detaylı bilgi alıp başvuru yapabiliyor.
İlçe sakinlerinin daima yanında olmak ve onların ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmek için çalıştıklarını ifade eden Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği insan merkezli ve sosyal odaklı projelere önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar vatandaşlarımızın hayatına değer katacak, günlük yaşantılarını kolaylaştıracak, sosyal yaşamın her tür sorununu çözecek, sosyal dönüşümü hızlandıracak projelere imza attık. Engellilerle, yaşlılarla, kadınlarla, yoksul kesimlerle alakalı ve buna benzer desteklenmesi gereken kesimlerle ilgili birçok projeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda, ev temizliklerini, saç sakal gibi kişisel bakımlarını yapamayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek için 4 yıldır evde bakım hizmeti ile vatandaşlara destek oluyoruz. Ayrıca, berberlik hizmeti verdiğimiz evlerin genel temizliğini yine belediyemiz yapıyor. Evlerinin temizliğini yapamayan vatandaşların zamanlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri evlerinde temiz, sağlıklı, huzurlu bir ortam sağlanması temel amacımız. Hizmetimiz her ay düzenli olarak verilmeye devam edecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!