Zulümdü, keyif oldu

Güncelleme Tarihi:

Zulümdü, keyif oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 07:00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, dün akşam Bayburt’ta konser vererek "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" fıkrasını tersine çevirdi. Konser salonunda boş koltuk kalmazken, konseri izleyen vatandaşlar konserden ne kadar keyif aldıklarını, alkışlarıyla gösterdiler.

ŞEF Rengin Gökmen yönetimindeki 55 kişilik Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı izlemek için Şair Zihni Kültür Merkezi’nin 300 kişilik salonunu 400’e yakın Bayburtlu doldurdu. Konseri il protokolü tam kadro izledi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Bayburt Valisi Kerem Al, "Senfoni konserinin Bayburt’la özdeşleştirilmesini hepiniz biliyorsunuz. Ama bugünden sonra o söylem, ’Bayburt Bayburt olalı böyle konser görmedi’ şekline dönüşecek. O fıkra insanımızın, içinden parça görmediği hiçbir şeyi, kendisine en güzel şekilde sunulsa bile kabul etmeyeceğini anlatıyor" dedi.

Gösterinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye gelen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, seyircileri selamladı. Konserin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Şef Rengin Gökmen, "Bayburt’la aramızda söz konusu hikaye nedeniyle manevi bir bağ oluştu aslında. Burada olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu. Bayburtlular, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konserinde klasik müzik parçalarının yanı sıra Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Bariton Tuncer Tercan’ın seslendirdiği, ’Sabahın seherinde’, ’Yarim Senden Ayrılalı’, ’Yemen Türküsü’ ve ’Düz Mahalle’ türkülerini de senfonik bir yorumla dinleme imkanı buldu.

Ünlü fıkrayı Köşk ziyareti sırasında anlatan ve orkestranın Bayburt’a gelmesinin bir anlamda öncülüğünü yapan sanatçı Ercan Saatçi de konseri izleyenler arasındaydı. Saatçi, "Aslında Cumhurbaşkanımız da gelecekti ama program yoğunluğu nedeniyle gelemedi. Çok mutluyum. Bayburt insanının senfoniye karşı zulüm tabiri kullanması mecazi bir tabir" dedi.

İşte o fıkra
/images/100/0x0/55eb512ef018fbb8f8b977df


Bayburt konserini Türkiye gündeminin ilk sıralarına taşıyan fıkra şöyle: "Bir gün Bayburt’a bir senfoni orkestrası gelir. Tüm Bayburt halkı konseri izlemek için davetlidir. Konseri merak eden Bayburtlular salonu doldurur. Konser sonunda bir gazeteci Bayburtlu’ya konseri nasıl bulduğunu sorar. Bayburtlu da, ’Bayburt Bayburt olalı, böyle zulüm görmedi’ yanıtını verir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!