Zülfü Livaneli hastane çıkışı görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Zülfü Livaneli hastane çıkışı görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 16:53

BODRUM’da bulunan Zülfü Livaneli, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçtan memnun olduğunu belirterek "Partilerin bundan bir ders çıkarıp kendi aralarında uzlaşmalar kurarak koalisyon yapmaları lazım" dedi.

Haberin Devamı

Özel Bodrum Hastanesi’nde eşiyle birlikte sağlık kontrolü yaptıran ve durumunun iyi olduğunu belirten Zülfü Livaneli, hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Livaneli, TBMM’de yemin edildiğini hatırlatarak, oradaki kürsüde yemin etmiş biri olarak özellikle meclise ilk kez gelenlerin çok heyecanlı olacağını belirtti. Livaneli, bütün vekillerin uzun süre görev yapmak isteyeceğini söyleyerek "Erken seçime gitmek ve yeniden bir yarışa girmek istemezler. Halk seçimini yaptı. Ortaya fena bir sonuç da çıkmadı. Bana kalırsa partilerin bundan bir ders çıkarıp kendi aralarında uzlaşmalar kurarak koalisyon yapmaları lazım. Ben de olabileceği kanısındayım. Hemen bir erken seçim olacağını düşünmüyorum. Mecliste buna bir çözüm bulunacak. Bazı ilkelerde anlaşacaklar. Bence iyi bir seçim sonucu oldu. Türkiye iyi bir yere doğru gidiyor. Ben öyle görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Zülfü Livaneli hastane çıkışı görüntülendi


"BÜYÜK KOALİSYONLAR İŞE YARAR"

Livaneli AK Parti ve CHP koalisyonu konusundaki sorulara da "Böyle büyük koalisyonlar dünyada her zaman çok işe yaramıştır" diyerek yanıt verdi. Koalisyonların Türkiye gibi kutuplaşmış olan ülkelerde tam tersine bir kucaklaşmayı sağlayabileceğini öne süren Livaneli, "Önemli olan ilkeler. Yolsuzluk meseleleri var ki herkesin gündeminde. Numan Kurtulmuş da açıkladı ’Ben bilsem Rıza Zarrab’a ödül verilen resimde olmazdım, gitmezdim’ dedi. Bunu söyleyen AK Parti’nin genel başkan yardımcısı. Başbakan Davutoğlu da ’Bir kol çürümüşse keser atarız’ dedi. Onların hepsinin rahatsız olduğunu biliyoruz. Eğer burada ortak bir anlayışa varılırsa, yargılamalar kamu vicdanını tatmin edecek şekilde yapılırsa o zaman koalisyon niye olmasın? Cumhurbaşkanı, o zaman bildiğimiz Cumhurbaşkanı yetkileri içinde davranır. Normalleşme süreci başlar. Türkiye’nin normalleşme sürecine ihtiyacı var. Erdoğan’dan ayırarak söylüyorum, AK Parti’nin de aklıselim sahibi insanlarının böyle düşündüğünü tahmin ediyorum" diye konuştu.

"MHP SERT DİLLİ"

Livaneli, MHP’nin koalisyon kurma konusunda dilinin sert olduğunu savundu. MHP’nin, HDP ile işbirliği yapmayı kendisinin yok olması olarak gördüğünü söyleyen Livaneli "Bunu böyle görüyor ama dili çok sert. ’Benim anlayışıma uymuyor’ diyebilirsin ama hakarete gerek yok. Maalesef öyle bir dil kullanıyor" dedi.

"SİYASETTE 24 SAAT UZUN BİR ZAMANDIR"

Livaneli son olarak, AK Parti’nin kurucularından olan ve 2015 Genel Seçimlerinde HDP’den Mersin Milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat’ın meclis başkan adayı olma ihtimalini değerlendirdi. Livaneli "AK Parti ile yapılacak bir flört değil de kendi içlerinden iyi bir aday çıkarmak oldu. Selahattin Demirtaş seçimden sonra da ’hala ilkelerimize bağlıyız’ diyor. Tavırlarında bir değişiklik olduğunu göremedim ama rahmetli Demirel’in de söylediği gibi siyasette 24 saat uzun bir zamandır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!