Zorbalık

Güncelleme Tarihi:

Zorbalık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

1

Gazetecileri tekme-tokat dövdüler

2

Polis Ecevit'in konvoyunu kente sokmadı

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, dünkü Şanlıurfa gezisinde güvenlik güçlerinin vatandaşlara ve basın mensuplarına sert tutumu karşısında şok yaşadı.

Polis, yaklaşık 500 araçlık konvoyun önünü kesip kente sokmayınca, Ecevit Şanlıurfa'da 500 kişilik kalabalığa hitap etmek durumunda kaldı. Polis bununla da kalmadı, gazetecileri tekme tokat dövdü.

Birecik Barajı'nın göl suları altında kalacak olan Halfeti İlçesi'nde evlerini kaybeden vatandaşlara yapılan konutların teslim töreni için dün sabah Şanlıurfa'ya giden Başbakan Ecevit'in gezisi havalimanından itibaren gergin bir ortamda geçti.

POLİS TERÖRÜ

Dün sabah saat 10.00'da Şanlıurfa Havalimanı'na eşi Rahşan Ecevit'le birlikte gelen Başbakan Ecevit'i korumak için sert önlemler alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, karşılamaya gelen partili ve gazetecilere karşı terör estirdiler.

ATA uçağından inişi sırasında Bülent ve Rahşan Ecevit'i karşılamak isteyen partililerle, görevlerini yapan gazeteciler, yerel polislerin engellemeleriyle karşılaştılar.

Polisler, gazetecileri itip kakarak, Başbakan'ın çevresinden uzak tutmaya çalıştılar.

BASINA VAHŞET

Polislerin sert ve gereksiz tutumu sırasında DHA muhabirleri Ramazan Yavuz ile Bülent Okutan da darbe aldılar.

Ramazan Yavuz'un kolu kendisine sert müdahale eden polisin tırnağını geçirmesiyle sıyrılarak kanadı. Ayrıca yumruk ve tekme yedi.

Bülent Okutan'ın Başbakan'ın bulunduğu aprona çıkışı da boğazına sarılan bir polis tarafından engellenmek istendi.

Gazetecilerin polis dayağı yediği apronda Show TV kameramanı Hikmet Tekemen'in nasibine de 5-6 polis düştü. Vurmaya başlayan polislere kameraman karşılık verince iyice dövüldü. Tekemen'in gömleği yırtıldı. Tekemen'i yanlarına gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Orhan Okur kurtardı.

Orhan Okur, Tekemen'i, emrindeki polislerin elinden alıp uzaklaştırdı ve soktuğu binada su içirdi. Polislerin gazetecilere terörist muamelesi sergilediği Başbakan karşılamasında Star Muhabiri Kadir Çelikcan da darbe yedi.

VATANDAŞA YASAK

Bu kargaşanın ardından Başbakan Ecevit, gezinin ilk durağı Harran Üniversitesi Kampusu'na giderken, güvenlik güçleri konvoyun önünü kesti. Kampusa sadece Başbakan Ecevit, protokol mensupları ve korumalar ile basın mensupları alındı. Burada yapımı tamamlanan iki katlı kafeterya ve sosyal tesisin açılışını yapan Ecevit, üniversiteden çıktıktan sonra konvoy yeniden peşine takıldı. Şanlıurfa girişindeki Halkpazarı Kavşağı'nı tutan güvenlik güçleri, Başbakan, korumalar ve basın mensuplarının araçlarının geçişine izin verirken konvoyu engelledi.

OLACAK ŞEY DEĞİL

Doğruca Şanlıurfa Valiliği'ne giden ve buradaki ziyaretinden sonra halka hitap etmek için 500 metre ilerideki DSP Şanlıurfa İl Binası'na geçen Ecevit, parti binası balkonundan halka hitap etmek istedi. Buradaki ses düzeninin arızalı olması nedeniyle parti otobüsünün üzerine çıkan Ecevit, meydanda 400-500 kişinin toplandığını görünce şaşırdı ve konvoya izin verilmediğini burada öğrendi. Yine de Ecevit'in konuşması devam ederken, polis engelini aşıp gelenlerle, alandakilerin sayısı 1500'e ulaştı.

Haberin Devamı

Karşılama esnasında yaşanan izdihamı kontrol edemeyen güvenlik güçleri ile basın mensupları arasında tekme-tokat kavgalar yaşandı. DHA muhabirleri Bülent Okutan ve Ramazan Yavuz, polislerin sert engellemeleriyle karşılaşırken, Show TV kameramanı Hikmet Tekemen,bir grup polisin tekmeli tokatlı saldırısına maruz kaldı. Tekemen'in üstündeki giysiler yırtıldı. Gergin ortamı Emniyet Müdürü Orhan Okur sakinleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!