Zonguldak'ta taşeron maden işçileri ücret eylemi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta taşeron maden işçileri ücret eylemi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 20:52

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında taşeron firmada çalışan maden işçileri, ücretlerinin düzenli ödenmediği ve özlük haklarının gasp edildiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de çalışan yaklaşık 200 işçi, 6 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemlerini sürdürüyor. Gazipaşa Caddesi’ndeki Madenci Anıtı önünde aileleriyle toplanan yaklaşık 70 işçi, basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalıştı. İşçilere, Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri de destek verdi.

’Taşeron şirketlerde ve özel maden ocaklarında sendika istiyoruz. Sendikasız maden işçileri’ yazılı pankart açan işçiler, ’Susma haykır, köleliğe haykır’, ’Biz madende çalışıyoruz, inşaat işçisi değiliz’, ’İşten atma tehdidine hayır’, ’Ahır değil sosyal barınma istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı.

Mesai arkadaşları adına konuşan maden işçisi 30 yaşındaki Mustafa Tuna, 2004’ten bu yana Kozlu Maden Oağı’nın galeri açma ve hazırlık işini yürüten firmanın, ücretlerini sürekli kesintili ve düzensiz ödediğini, ücretlerine zam yapmadığını, çocuk parası ve yıllık izin gibi haklarını da gasp ettiğini ileri sürdü. Dayancak güçlerinin kalmadığını belirten Tuna, şöyle dedi:

"Yetkililerin çığlık haline gelen bu sesimize kulak vermesi için toplu iş bırakma eylememizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ancak 6 gün olmasına rağmen kimse çözüme dönük bir adım atmadı. Bir defa daha yetkilileri ve sorumluları göreve davet ediyor, yapılan kesintilerin biran önce ödenmesini, daha önce defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan zamların ücretlerimize yansıtılmasını, iaşe bedeli, çocuk parası ve diğer özlük haklarımızın verilmesini istiyoruz."

İşçiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!