Zonguldak'ta soğuktan 450 su sayacı patladı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta soğuktan 450 su sayacı patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 12:12

ZONGULDAK’ta, hava sıcaklığının gece sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesiyle birlikte evlerde açıkta bulunan 450 su sayacında donma sonucu patlama meydana geldi.

Kentte 1 haftadır etkili olan soğuk hava, özellikle kenar mahallelerdeki evlerde açıkta bulunan korumasız su sayaçları ve tesisatın donarak patlamasına yol açtı. Zonguldak Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’ne son 1 hafta içinde su sayaçlarında donmaya bağlı meydana gelen arızalarla ilgili 450 ihbar geldi.

Su İşleri Müdürlüğü bünyesindeki sayaç servisi sorumlusu Şafak Bostancı, arızalı su sayaçlarını söküp tamire gönderdiklerini, yerine ise geçici olarak ara boru takarak evlere su verdiklerini söyledi. Sayaçlar takılıncaya kadar kullanılacak suyun en alt seviyede ücretlendirileceğini belirten Bostancı, abonelerden su sayaçlarını ve tesisatlarını soğuğa karşı korumalarını istedi.

Bostancı, “Kış aylarında evin dışarısında açıkta olan sayaçlar ve su tesisatının içini talaş veya kül dolu bezlerle sararak korumak lazım. Aksi takdirde boru içindeki su donuyor, güneş açtığı zaman ise su genleşince boru patlıyor ve sayaç arızalanıyor. Bazen de boruda donan su, sayaçta da donmaya neden olarak patlamasına yol açıyor” dedi.

Şafak Bostancı, sayaçların tamirinin abonelere 21 TL’ye mal olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!