Zonguldak'ta sel: 2 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta sel: 2 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2004 11:46

Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi'nde, sağanak sonucu meydana gelen sele kapıldığı bildirilen orman köylüsü baba ve oğlunu arama çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

4 kişiden oluşan Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri, Elvanpazarcık Beldesi'nde kayıp olan ve sel sularına kapıldığı belirtilen Veli Deniz (80) ve oğlu Tacettin'i (36), arama çalışmalarını sürdürüyor.
  
Veli Deniz'in kızı Semra Deniz, çalışmak için Mersin'den geldiklerini ve bir haftalık işleri kaldığını söyledi. Yıllardır ormanlarda çalıştığını ve ilk kez böyle bir afetle karşılaştığını anlatan Deniz, “Yağmurdan 4 barakamız yıkıldı, eşyamız sele kapıldı. Barakaların birinde bulunan ve yürüme zorluğu çeken babamla onu kurtarmak isteyen kardeşim suda kayboldu. Biz barakalarda yaşayan 18 kişiyle ormanın yüksek kesimlerine çıkarak selden canımızı kurtardık” dedi.

 

Haberin Devamı

YALOVA'DA BİR ÇOBAN, YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU ÖLDÜ


Yalova'da yıldırım düşmesi sonucu bir çoban öldü.
  
Merkeze bağlı Sugören Köyü'nde çobanlık yapan Ali Ferad Karabekir (75), Ayazma mevkiinde hayvanlarını otlatırken, aniden bastıran yağmurdan korunmak için bir ağacın altına sığındı.
  
Karabekir, altında yağmurun dinmesini beklediği ağaca yıldırım düşmesi sonucu, olay yerinde hayatını kaybetti.
  

BURSA'DA SUYA KAPILAN 2 KİŞİ KURTARILDI

 

Bursa'da öğle saatlerinde aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağışta sürüklenen aracını kurtarmaya çalışan yaşlı seyyar satıcı ile onu kurtarmak isteyen bir kadın, suya kapıldı.
  
Seyir halindeki bir minibüsün altına giren iki kişi, vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
  
Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı İvazpaşa Mahallesi'nde seyyar olarak tatlı satan Mustafa Dağınık (80), aniden başlayan yağış sırasında sürüklenen seyyar aracını kurtarmak isterken sel sularına kapıldı. Semtte “Besaş Ekmek Bayii” olan Saime Çelik de (48) yaşlı satıcıyı kurtarmak isterken suya kapıldı.
  
Yaklaşık 300 metre sürüklendikten sonra seyir halindeki bir minibüsün altına giren iki kişi, minibüs sürücüsünün kendilerini fark edip aracı durdurması sayesinde ölümden döndü.
  
Olayı gören vatandaşlar, önce önüne set çekerek sel sularının minibüsün bulunduğu bölgeye gitmesini önlediler, sonra da minibüsün altındaki iki kişiyi çıkararak Bursa Devlet Hastanesi'ne götürdüler.
  
Görgü tanıkları, çok su yuttukları ve sürüklenme nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralandıkları belirlenen iki kişinin durumlarının iyi olmadığını savunurken, hastane yetkilileri açıklama yapmadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!